• Mark Timmer en Ronald Rietveld.
• Mark Timmer en Ronald Rietveld. Foto: Rick den Besten
advertorial

EM Kantoorsystemen en Van der Wal interieur-adviseurs hoofdsponsors van de EM – Van der Wal Cup

Nieuws Regio-Voetbal Toernooien 1.089 keer gelezen

LEERDAM • Na vier succesvolle jaren heeft het door Regio-Voetbal georganiseerde voetbaltoernooi een andere naam gekregen. Met de toevoeging van Van der Wal interieur-adviseurs als hoofdsponsor strijden tientallen regioclubs dit seizoen om de EM – Van der Wal Cup.

De naam is niet zomaar tot stand gekomen, want Ronald Rietveld en Mark Timmer kennen elkaar al jaren. "We zijn aan de Techniekweg in Leerdam bijna buren. Met EM huur ik alweer een tijdje opslagruimte bij Mark. Verder werken we regelmatig samen als een klant een kantoor wil aankleden", vertelt Rietveld enthousiast.

"In het voorjaar dronken we samen een biertje en toen hij mij vroeg of ik zin had mee te doen met het sponsoren van 'zijn' EM Cup hoefde ik niet lang na te denken", knipoogt Timmer. "Als bestuurslid van HSSC'61 weet ik als geen ander hoe belangrijk sponsors zijn voor verenigingen. Met Van der Wal interrieur-adviseurs zijn wij aan veel verenigingen verbonden. En het werkt."

Social media
Rietveld knikt. "In de afgelopen jaren is onze naamsbekendheid gegroeid. Het bereik van klanten is door de cup groter geworden. De uitstraling van het voetbaltoernooi is veel groter dan een aantal reclameborden van EM Kantoorsystemen langs de velden bij voetbalclubs. Ook omdat er veel over wordt geschreven, in Het Kontakt en op Regio-Voetbal. Maar ook op social media."

"Uit ervaring weet ik dat voetbal verbindt", vult Timmer aan. "Net zoals hockey en tennis. Wij zijn sponsor bij veel verenigingen en klanten weten ons te vinden. Helaas is op zaterdagmiddag de winkel open en kan ik niet overal gaan kijken. Wel probeer ik een tweede en zeker de derde helft even mee te pakken."

Scoren
Zelf gevoetbald hebben de mannen ook. "Niet lang hoor", roepen ze in koor. "Ik ben bij Sleeuwijk begonnen, maar toen ik wat kon bijverdienen in het bedrijf van mijn vader ben ik snel gestopt. Een groot talent is overigens aan mij niet verloren gegaan", lacht de in Schoonrewoerd woonachtige Timmer.

"In mijn jonge jaren was ik spits bij Groot-Ammers. Echt goed voetballen kon ik niet, maar scoren ging mij prima af. Helaas betekende een blessure aan mijn kruisbanden einde oefening en ben ik recreatief op de fiets gestapt", vertelt Rietveld.

Beleving
Voetballen bleef trekken en toen door Regio-Voetbal gevraagd werd om een toernooi mede te realiseren was in eerste instantie Ronald Rietveld snel over te halen. "Ronald en ik zijn trots op onze streek Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, maar ook op ons verzorgingsgebied dat in mijn geval strekt in een grote cirkel om Leerdam. Wij leveren meubels en bijbehoren vanaf Hardinxveld-Giessendam tot IJsselstein, Tiel, Wijk en Aalburg en Werkendam. Inderdaad, het gebied van alle voetbalclubs van de EM – Van der Wal Cup. Tot nu is het goed bevallen, niet in de laatste plaats omdat mijn cluppie HSSC'61 in de eerste ronde van GJS wist te winnen."

Rietveld sluit af. "Ons werkgebied is een stuk groter, maar als inwoner van Groot-Ammers geniet ik ook van de beleving van veel voetballers en niet te vergeten de supporters. En nu maar hopen op een mooi toernooi en dat de beste ploeg de EM – Van der Wal Cup mag winnen. De eerste finale tussen LRC Leerdam en Kozakken Boys in Schelluinen vergeet ik niet gauw. Pas na een spannende en vooral lange penaltyserie kon er een winnaar worden gehuldigd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33