Afbeelding
ingezonden mededeling

Eredivisie bijna van start: wat zijn de verwachtingen dit seizoen?

Algemeen 986 keer gelezen

Het is weer zover: de Eredivisie gaat van start, en hopelijk dit jaar wél met publiek op de tribunes. Het belooft een interessant seizoen te worden met drie nieuwe teams en een nieuwe strijd om het kampioenschap en de plekken voor Europees voetbal. Wat mogen we verwachten het komende Eredivisie-seizoen? Klik op de link om het Eredivisie programma en de stand bij te houden.

Ajax is er vooralsnog uitstekend in geslaagd om de selectie die vorig seizoen met groot overwicht kampioen van Nederland werd bij elkaar te houden. Daar is Steven Berghuis als aanwinst bijgekomen, plus de beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie Jay Gorter en ervaren doelman Remko Pasveer. Op papier zou Ajax dus ‘gewoon’ weer kampioen kunnen worden, maar het lijkt erop alsof de club dit jaar wél serieuze concurrentie gaat krijgen van PSV. Trainer Roger Schmidt lijkt het in het voorseizoen eindelijk op de rit te hebben. PSV draait goed in de voorrondes voor de Champions League, maar het vertrek van aanvaller Donyell Malen is wel een pijnpunt.

Subtoppers
Op basis van de voorbereiding lijkt Feyenoord geen serieuze concurrent te zijn voor Ajax en PSV. AZ heeft belangrijke spelers zien vertrekken, en zal zich dus opnieuw moeten uitvinden, wat overigens wel iets waar de club erg goed in is. Vitesse had een goed seizoen en heeft ook geïnvesteerd in het verbeteren van de selectie en maakt dus zeker een kans op de derde plaats. Wel krijgt de club dit seizoen voor het eerst in jaren weer te maken met de Gelderse derby tegen aartsrivaal NEC, waarin het in het verleden regelmatig onderuit ging.

De bodem
Onderaan wordt het interessant dit seizoen. Door de nieuwe opzet van de competitie zijn twee ploegen gedegradeerd, waardoor Cambuur en Go Ahead Eagles dit seizoen meedoen in de Eredivisie. Via de play-offs degradeerde FC Emmen ook nog eens, ten faveure van NEC. Hoewel je deze ploegen onderaan zou plaatsen in de Eredivisie, wist NEC in de voorbereiding RKC en Heracles te verschalken, en laten we ook het moeilijke afgelopen seizoen van Willem II niet vergeten dat maar net de huid redde. NEC is flink aan het investeren in de selectie met onder andere het terughalen van Lasse Schöne. Cambuur is al twee seizoenen achter elkaar heer en meester in de Keuken Kampioen Divisie en zou in potentie andere ploegen onder zich moeten kunnen laten in de Eredivisie.

Het kan dus alle kanten op gaan dit seizoen. Laten we hopen dat het tot het laatst toe spannend blijft en dat we weer een seizoen vol passie krijgen, gesteund door supporters op de tribune.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 12 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 13 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 15 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 17 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 17 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 18 uur geleden