Logo regio-voetbal.nl
Foto:
ingezonden mededeling

Wat te doen in de zomerstop?

  •   keer gelezen   Nieuws

Voor velen is het de leukste tijd van het jaar, de zomervakantie. Lekker weer, veel vrije tijd en wellicht op vakantie naar een zonnig land. 


Er is helaas wel iets minder leuks aan de zomervakantie en dat is natuurlijk de eindeloze zomerstop van voetbal. Deze begint meestal al vroeg, zo´n eind mei en het voetbalseizoen keert vaak rond half augustus weer terug. Er zijn meestal wel wat toernooien voor de zomervakantie om aan deel te nemen, maar verder dien je toch echt zelf in te vullen wat je met de tijd doet. Gelukkig zijn er genoeg voetbal gerelateerde activiteiten die je tijdens de zomerstop kunt doen.

Wedstrijden volgen
De zomerstop is het ideale moment om alle wedstrijden van je favoriete competities of toernooien te kijken. Uiteraard is er ook een zomerstop voor de Eredivisie, maar vaak is er nog wel een leuk toernooi om te volgen. Naast wedstrijden kijken, maak je de competities en toernooien nog spannender door mee te doen aan voetbalweddenschappen. Naast voetbal kan je je ook eens gaan verdiepen in andere sporten op tv, bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen. 

Home workouts
Om het volgende seizoen goed te starten, dien je natuurlijk wel in goede vorm te blijven. De hele dag op de bank of in de tuin hangen zal niet bijdragen aan extra goals volgend seizoen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om fit te blijven in de zomervakantie. Zo kan je gaan hardlopen, zwemmen of naar de sportschool gaan. Je kan ook thuis oefeningen doen, waarbij je nauwelijks materialen nodig hebt. Denk eens aan squats, lunges en calf raises. Op het internet zijn voldoende filmpjes en trainingsschema’s te vinden om de zomer mee door te komen. 

Bezoek een stadion
De vakantieperiode is een ideaal moment om eens een kijkje te nemen in een stadion. Dit kan een stadion van je favoriete voetbalclub in Nederland zijn, maar ook tijdens een vakantie naar een ander land kan een bezoekje aan het stadion een leuke toevoeging aan je reis zijn. Tijdens een stadionbezoek leer je meer over de geschiedenis van een club en je krijgt mee hoe spelers een wedstrijd ervaren. Zo kom je in hun kleedkamer, loop je door de spelerstunnel en kom je vaak tot aan het veld. Ook een kijkje in de business ruimtes en persruimtes is vaak een onderdeel van een stadiontoer.

Voetbaluitjes
Er zijn veel toffe uitjes gerelateerd aan voetbal die je met je vrienden, familie of voetbalelftal kunt gaan doen. Bubbelvoetbal is de bekendste, hierbij duik je in een plastic bubbel en moet je proberen de bal te raken. Voor de bankzitters is dit een hilarische activiteit om te zien. Je kan dit op een grasveld, in een zaal of op het strand spelen. Hiernaast heb je ook nog andere gave voetbaluitjes, zoals voetbalbiljart, voetgolf, big foot en footdarts waarbij je op een groot dartbord moet schieten. Oftewel, genoeg te doen om je deze vakantie niet te gaan vervelen!

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup