SteDoCo recht de rug in Hoek en plaatst zich in slotminuut voor hoofdtoernooi KNVB-beker

Wedstrijdverslagen 981 keer gelezen

HOEK • Het ging niet vanzelf, maar SteDoCo heeft zich weten te plaatsen voor de eerste ronde van de KNVB-beker. Tegen competitiegenoot Hoek werd een 2-0 achterstand knap weggewerkt. In de slotminuut velde Giovanni Hiwat het vonnis over de Zeeuwen; 2-3.

SteDoCo kreeg na een stief kwartiertje de eerste kans van de wedstrijd. Maar de voorzet van Benjamin van Wanrooij werd door aanvoerder Joran Schröder net naast gekopt. Niet veel later openden de gastheren wel de score. Een vlijmscherpe counter werd door de Hoekse aanvaller Steve Schalkwijk afgemaakt; 1-0.

Op het halfuur counterden de mannen uit Zeeuws-Vlaanderen opnieuw succesvol. Nu heette Rik Impens de doelpuntenmaker. Maar SteDoCo rechtte de rug. Nog voor rust schoot Vincent Verheul uit een afgeslagen cornerbal de aansluittreffer in de kruising (2-1).

Kansen
Een minuut of acht na de thee trok Joran Schröder de stand gelijk. En er ontstond een heerlijk bekerwedstrijdje. Met SteDoCo als winnaar. In de slotfase kregen de mannen van trainer Frans Adelaar drie goede kansen op de voorsprong en dus de bekerwinst. Maar telkens was doelman Jordi de Jonghe een sta in de weg.

Niet driemaal, maar viermaal was scheepsrecht op sportpark Denoek. De in de 73e minuut ingevallen Giovanni Hiwat schot in de allerlaatste speelminuut raak en daarmee SteDoCo naar het hoofdtoernooi van de grote KNVB-beker.

Trots
“Ik ben trots op hele team. En dan bedoel ik niet alleen de elf spelers, maar ook de bank en de prima ingevallen spelers. We hebben ons als cluppie knap terug geknokt in de wedstrijd”, aldus Frans Adelaar na afloop in de bus op weg naar de Alblasserwaard.

“Ik moet zeggen dat het een pleuris eind rijden blijft, we zijn rond 01.00 uur terug in Hoornaar. Maar met de volgende ronde op zak is het toch aangenamer in de bus dan met een kater.”

Adelaar vond zijn ploeg aanvankelijk niet goed opereren. “Het zag er niet goed uit en dan krijg je toch een dreun bij een 2-0 achterstand. Maar gaandeweg de eerste helft kregen we beter vat op de tegenstander.”

Want SteDoCo kreeg na de goal van Vincent al voor rust een dot van een kans op de gelijkmaker, maar ook Hoek had de 3-1 op de schoen. “In de rust voelden we dat er wat te halen was. Een goede actie van Guytano dos Santos werd door Joran prima afgerond. En er ontstond vervolgens een open wedstrijd, zoals een bekerwedstrijd moet zijn.”

Beide ploegen zochten de aanval, maar gescoord werd er niet. Tot de allerlaatste speelminuut, toen Hiwat de 2-3 op het scorebord zette en SteDoCo naar het hoofdtoernooi van de KNVB-beker schoot.