Kevin van Tol
Kevin van Tol Foto: Richard van Hoek

Kevin van Tol: ‘Nieuw-Lekkerland is een stap omhoog en een mooie ook’

17 feb 2022, 07:15 Algemeen 1.854 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND/ALBLASSERDAM • Nieuw-Lekkerland is druk bezig zijn selectie voor komend seizoen samen te stellen. Tot de al gestrikte nieuwe spelers behoort een trio Alblasserdam-voetballers: Kevin van Tol, Glenn de Jong en Jaimy Bravenboer. 

Pikant? Volgens Frits Poirot, voorzitter van Lekkerlands Technische Commissie, oogt het beeld anders dan de realiteit. “We hadden deze spelers al een tijdje in het vizier”, zegt hij. “Kevin van Tol volgden we vorig seizoen al toen hij nog uitkwam voor ASWH onder 23 jaar. Dus nog vóór hij naar Alblasserdam vertrok. We vonden destijds de tijd nog niet rijp om hem actief te benaderen. Dat had twee redenen. In de eerste plaats hadden we ons centrum achterin al aardig vast staan en vonden we Kevin geen jongen voor de breedte. Daarnaast was het interessant om te zien hoe hij zich in het eerste elftal van Alblasserdam zou ontwikkelen. Inmiddels is de situatie veranderd: wij kunnen zijn  inbreng straks goed gebruiken en Kevin is er klaar voor.” 

Zwaarwegend
In Glenn de Jong ziet Nieuw-Lekkerland een fijne, frisse aanvallende versterking, terwijl Jaimy Bravenboer op het middenveld een welkome pijler kan vormen.

“Glenn speelde op zijn vijftiende al in Alblasserdam 1 en gaf te kennen graag hogerop te willen. Jaimy op zijn beurt heeft een Lekkerland-verleden en wil terug naar zijn oude club. Voor alle drie was, naast de ambitie om bij een eersteklasser te voetballen, ook het feit dat trainer Dennis Schoonewil aan het einde van dit seizoen bij Alblasserdam vertrek, zwaarwegend.” 

Goed moment
“Klopt”, reageert Kevin van Tol. “Toen ik begreep dat er een aantal spelers Alblasserdam zouden gaan verlaten en ook de trainer naar elders ging, kwam de belangstelling van Nieuw-Lekkerland op een voor mij goed moment. Dit is een stap omhoog en een mooie ook! Neemt niet weg dat ik het best moeilijk vind om weg te gaan bij Alblasserdam. Ik heb er straks één seizoen in het eerste elftal opzitten. Dat is kort. Bovendien kom ik uit een familie die houdt van de club. Mijn vader en oma zijn daar twee voorbeelden van. Toen ik hun mijn plannen voorlegde, reageerden ze rustig. Ze begrepen en respecteerden mijn keuze. Voorlopig ga ik me concentreren op Alblasserdam 1 en een mooi competitieslot. Ik maak deel uit van een leuk team met fijne mensen om ons heen. Ik wil het seizoen per se goed afsluiten.”

Frits Poirot en de zijnen blijven intussen verder bouwen aan een perspectiefrijk Nieuw-Lekkerland. “We gaan afscheidnemen van oudere spelers als Van Axel Dongen en Jardim. Zij stoppen met prestatief voetbal. gGlukkig blijft een groot deel van de oude kern behouden voor de selectie. Jongens als Sjoerd Slob, Niels Brekelmans, Wim de Jong en Damiën Müller gaan door. Daar zijn we blij mee, want het zijn belangrijke pijlers. Ook is het goed om te zien dat er jeugdspelers doorbreken.” 

De aanstaande entree van de drie Alblasserdam-spelers betekent niet dat Nieuw-Lekkerland klaar is met het versterken van het keurkorps. “We blijven speuren naar voetballers die ons spel meer inhoud kunnen geven.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app