Sliedrecht blijft in spoor van koplopers

Algemeen 684 keer gelezen

WOUDENBERG/SLIEDRECHT • Sliedrecht blijft in de competitie de twee koplopers (Huizen en Zuidvogels) op één punt volgen na de belangrijke uitoverwinning op Woudenberg.

Woudenberg staat dan weliswaar op de twaalfde plaats, op eigen veld met natuurgras is deze fysiek sterke ploeg een stugge tegenstander. En Sliedrecht heeft slechte herinneringen aan wedstrijden tegen laagvliegers op natuurgras met harde wind. Al deze ingrediënten waren zaterdag aanwezig en dat leverde een mooie strijd op, niet voor wat betreft het vertoonde spel, maar wel qua fysieke inzet.

Feilloos binnengekopt
Sliedrecht opende al na tien minuten de score, toen een vrije trap vanaf het middenveld voor de goal terechtkwam waar Mike van Kraaij de bal snoeihard onder de lat schoot (0-1). Het was voor beide teams door de harde wind moeilijk om verzorgd spel te spelen en ook Woudenberg kreeg door wat vreemde capriolen van de bal een paar kansjes.

Na een half uur moest keeper Donatz nog met een fraaie redding zijn ploeg voor de gelijkmaker behoeden. Halverwege de eerste helft belandde een vrije trap van Rodney Huijgen op het hoofd van de meegekomen aanvoerder Bas van Stokkom die feilloos binnenkopte (0-2).

Wanhopige poging
In die fase had Sliedrecht enkele mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de zuiverheid ontbrak steeds om af te ronden. Het werd nog spannend toen halverwege de tweede helft bij een uitbraak van Woudenberg de meegekomen verdediger Alec Stalman 1-2 binnenschoof.

Woudenberg gooide alle middelen in de strijd in een wanhopige poging een punt over de streep te trekken maar uitgezonderd een spannend moment, waarbij de scheidsrechter in eerste instantie een strafschop toekende en dat later weer introk, bleef Sliedrecht overeind.

Goed opgepakt
Trainer Van der Steen was opgelucht: “Ik heb de jongens voor de wedstrijd gewezen op de verloren wedstrijden in het verleden waarbij wij ons niet goed instelden op de weersomstandigheden en de grasmat. Ze hebben dit met elkaar goed opgepakt en ik kijk met een gerust hart uit naar volgende week, wanneer we weer aan de bak moeten tegen een ploeg die de punten hard nodig heeft”.

Zaterdag 26 februari 2022 is Sliedrecht gastheer op de Lockhorst wanneer v.v. Almkerk, de hekkensluiter in de 1e klasse C op bezoek komt. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 32 minuten geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 18 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 18 uur geleden
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33