Trainer Senad Hadzic laat frisse wind waaien bij HHC’09
Trainer Senad Hadzic laat frisse wind waaien bij HHC’09 regio-voetbal.nl

Trainer Senad Hadzic laat frisse wind waaien bij HHC’09

Nieuws 389 keer gelezen

HEUSDEN - HHC’09 spreekt dit seizoen weer een woordje mee in de vierde klasse na een aantal wat kleurloze jaren. Pion in het geheel in Heusden is de nieuwe 38-jarige trainer Senad Hadzic.

Afgelopen seizoen redde HHC’09 op het nippertje nog het vierdeklasserschap. Dit seizoen krijgt HHC’09 weer kleur op de wangen. De Heusdenaren proefden al aan de koppositie in de vierde klasse. Logisch dat de nieuwe trainer Senad Hadzic, die het na assistent bij WSC tijd vond om op eigen benen te staan, goed in zijn vel zit.

“Het bevalt me eigenlijk prima in Heusden”, reageert de trainer. “Het was in de periode van mijn komst naar Heusden toch even afwachten of HHC’09 in de vierde klasse zou blijven of zou degraderen naar de vijfde klasse. Gelukkig zijn ze er in gebleven en bleef ook de groep compleet.”

Communiceren
Een paar maanden later kan trainer Senad Hazic een eerste balans opmaken. Het ziet er rooskleurig uit en de Waalwijker laat een frisse wind waaien op het sportcomplex in Heusden.

“Ik doe het op een heel andere manier dan ze gewend waren; ik heb mijn eigen manier van trainen en benaderen. Je moet blijven communiceren en alles blijven uitleggen. De tijd dat een trainer kon zeggen: 'Zo doen we het 'is voorbij. Toen de competitie afgelopen was, heb ik ook gezegd: 'We moeten het wel samen gaan doen'. We gaan het doen als team en gaan duidelijke afspraken maken. Je kan het wel op een bord schrijven, maar als de groep daar niet achter staat, dan gaat dat niet gebeuren.”

Het zit wel goed
“Toen ik hier begon, merkte ik dat er groepjes waren. Ik heb geprobeerd daar zo snel mogelijk een streep onder te zetten en de sfeer terug te brengen. Na terugkeer van de wedstrijden komen de spelers nu terug in de kantine en we kiezen een speler van de week. Verder hebben we een sponsor gevonden om het eerste elftal aan te kleden. Ook moet er een speler van het jaar komen met een poster in de kantine. In de winterstop gaat de groep samen een weekend weg met elkaar. Dat geeft mij het signaal, dat het wel goed zit in de groep”, ziet Hadzic weer eenheid in de vereniging komen.

Team
“De groep gaf zelf ook aan dat er meer in zit dan dat er de laatste jaren uit kwam. Punt bij mij was de sfeer terug te brengen en één geheel te vormen. We moeten proberen ergens voor te spelen tot de laatste speeldag. Daar moet je wat geluk bij hebben. Het allerbelangrijkste voor mij is het team. Dat staat voorop. De trainingsopkomst is weer in orde en ik heb bijna geen afmeldingen. Er loopt een jongen bij, die heeft nu al meer getraind dan in het hele vorige seizoen”, aldus Hadzic, die een aardige selectie heeft van jonkies en ervaren spelers.

Zo maakte jonkie Rick Loeve op zijn zestiende al zijn debuut en staan keeper Luuk Lobbe en River Dekker te dringen. Verder beschikt de trainer over een ervaren as met keeper Hakan Buyuk, centrale verdediger Shakeb Ahonzada en de middenvelders Pim Kievits en Nafis Alkan.

Zware competitie
“We zitten in een zware competitie. Daar had ik wel wat schrik voor. Het blijkt dat wij tegen voetballende ploegen meer tot ons recht komen, dan tegen fysiek sterke ploegen”, aldus de trainer.

Zo won HHC’09 wel van het ambitieuze Den Dungen en TSV Gudok, maar leverde twee punten in tegen het fysiek sterke SC Elshout. Hazic: “Wij kunnen voetballend goed mee, maar als het op fysiek aan komt, dat is onze mindere kant en onze valkuil, al werken we daar wel hard aan. Als wij nu bij de eerste vijf kunnen spelen (HHC'09 staat momenteel vierde), hebben we een geweldig seizoen. Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd. We moeten wel naar boven kijken. Dat zou een geweldige boost voor HHC’09 zijn. De club begint weer een beetje te leven en we zitten in een positieve flow. Belangrijk zal wel de mentale weerbaarheid zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 7 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 8 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 10 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 13 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 13 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 14 uur geleden