Logo regio-voetbal.nl
NOAD'32-icoon John van Bergeijk kijkt uit naar dorpsderby tegen Wilhelmina'26
NOAD'32-icoon John van Bergeijk kijkt uit naar dorpsderby tegen Wilhelmina'26 (regio-voetbal.nl)

NOAD'32-icoon John van Bergeijk kijkt uit naar dorpsderby tegen Wilhelmina'26

  •   keer gelezen   Nieuws

[[{"fid":"55341","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

WIJK EN AALBURG – Op zaterdag 6 oktober staat de dorpsderby tussen NOAD’32 en Wilhelmina’26 weer op het programma. Een mooi affiche tussen de aartsrivalen in Wijk en Aalburg.

Derby’s zijn nog altijd de krenten in de pap voor de clubs in de regio. Dat geldt zeker voor de dorpsclash tussen NOAD’32 en Wilhelmina’26. De derby kent een lange geschiedenis en het pikante is dat NOAD’32 een afscheiding is van Wilhelmina’26.

Iemand die zeer bekend is met de derby is John van Bergeijk. De voormalige doelpuntenmachine op het Korenzand ziet de dorpsderby vooral als een volksfeestje, waarbij de messen wel geslepen worden, maar na afloop de vrede getekend wordt in een derde helft met een disco in de kantine.

“Het leeft zeker wel. Er zijn zelfs elftallen die hun wedstrijden gaan verzetten. Die moeten erbij zijn”, vertelt Van Bergeijk. Buiten de derby om zitten de sentimenten niet zo diep bij Van Bergeijk, die wel verknocht is aan NOAD’32. Bij de oude garde zit het dieper als bij de jongere generatie, geeft hij aan. Zo is bekend, dat er zeker nog leden zijn die echt niet bij de buur over de drempel stappen. Zo diep zit het bij John van Bergeijk niet. “Maar als het bij ons afgelast is, ga ik daar niet kijken”, zegt hij.

Echte NOAD-man
John van Bergeijk speelde in zijn lange periode in het eerste van NOAD’32 sporadisch de derby. Beide clubs speelden ook in zijn tijd maar zelden in dezelfde klasse. “Bij de derby ben ik wel honderd procent een NOAD-man en hoop ik op een mooie uitslag voor ons”, vertelt Van Bergeijk.

“NOAD’32 tegen Wilhelmina’26 zijn altijd potjes op zich. Een jaar of zes geleden speelden we hier op het Korenzand gelijk tegen Wilhelmina’26. Het was één groot feest en voor NOAD’32 was het geweldig. De Wilhelmina-mannen bleven ook hangen in de kantine, dat was wel mooi”, aldus Van Bergeijk.

Tot een overwinning kwam het zelden. Daarbij wrikt een 5-1 nederlaag in 2015, weet Van Bergeijk, die zelf een paar keer aan de aftrap stond. “Uit speelden we een keer gelijk door een benutte penalty van Kornée Sterrenburg”, weet hij nog. Ook herinnert hij zich een slechte dag tegen Wilhelmina’26. “Ik had toen geholpen met de opbouw van de festiviteiten op het Korenzand en dat bekwam me slecht. Ik was helemaal kapot. Binnen vijf minuten had ik al vreselijk kramp in mijn kuit”, aldus Van Bergeijk, die nog wel zijn gebruikelijke doelpuntje mee pikte.

Van Bergeijk is ook topscorer aller tijden bij NOAD’32. In bijna driehonderd wedstrijden scoorde hij 288 keer. Een fenomenaal aantal, dat waarschijnlijk nooit meer geëvenaard zal worden.

Mooiste potjes
Bekenden gooiden wel eens een visje uit bij John van Bergeijk om bij Wilhelmina’26 te komen spelen, vertelt hij. De topschutter en het clubicoon van NOAD’32 ging er nooit serieus op in. Ook andere hoger spelende clubs -waaronder Achilles Veen, ASWH en DESK- vingen altijd bot. Van Bergeijk is een echte clubman en verrichtte in zijn voetbaltijd al veel hand- en spandiensten bij NOAD’32. Ook nu is hij nog altijd actief in vele geledingen bij zijn club. Hij houdt zich bezig met sponsorzaken, de club van honderd, technische zaken en is leider bij het eerste elftal.

“Het is wel mooi, dat de derby weer op de kaart staat”, ziet Van Bergeijk wel kansen voor NOAD’32. “Als het goed is, zijn we aardig compleet. Spelers als Sven Bleijenberg en Ruben de Waal zijn zeker ook geladen. Die zullen er wel opklappen. De spelers gaan er van tevoren ook al helemaal in op, want dit zijn wel de mooiste potjes. We moeten winnen om het feest goed te maken”, besluit Van Bergeijk.

De heksenketel tussen NOAD’32 en Wilhelmina’26 op Het Korenzand begint zaterdag om 14.30 uur en na de dorpsclash zullen we weten, wie deze keer de baas is in Wijk en Aalburg.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup