Logo regio-voetbal.nl
Rhelico: paar punten meer, paar plekjes hoger
Rhelico: paar punten meer, paar plekjes hoger (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Rhelico: paar punten meer, paar plekjes hoger

  •   keer gelezen   Nieuws

RUMPT - Vorig seizoen was alles nieuw bij Rhelico. De ploeg stapte over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal en nieuwe trainer Olav van Rijkom moest met een vrijwel compleet nieuwe en vooral jonge selectie bouwen aan de toekomst. Dit jaar moeten er weer stapjes gezet worden. 


'Niet naar de ranglijst kijken' was vorig jaar een veelgehoorde uitspraak op sportpark Boutenstein. Of dan in ieder geval van Van Rijkom. Dat zal dit jaar iets anders zijn. "Toen we vorig seizoen bijna helemaal onderaan stonden, wilden we wel graag voorkomen dat we écht allerlaatste werden", zegt Van Rijkom.

Dat lukte met een voorlaatste plek ternauwernood. "Dit jaar willen we natuurlijk wel wat groeien. Dat betekent dat we meer punten willen halen en een paar plekjes hoger op de ranglijst willen eindigen. Maar je gaat van mij echt niet horen dat wij in het linkerrijtje moeten eindigen of zo. Dat is nog altijd niet realistisch."

Van Rijkom ziet echter wel vooruitgang. "We hebben nu natuurlijk wat meer automatismen. De jonge jongens zijn weer een jaartje ouder. Of dat ook betekent dat ze een jaar verder zijn, is nog afwachten. Het blijft altijd wat wisselvallig, vooral op het mentale vlak", weet Van Rijkom.

Stabieler
Met onder meer de terugkeer van Akram Chahyd heeft Rhelico wel weer wat meer kwaliteit gekregen. "En Olof Schiltmans en Bas van Rijnsbergen zijn er nu weer helemaal bij, dus het is wel wat stabieler."

Rhelico krijgt het de eerste twee speelrondes direct voor de kiezen. Zaterdag komt Groot-Ammers op bezoek. Een week later wacht de uitwedstrijd bij Leerdam Sport. "Twee titelkandidaten", denkt Van Rijkom. "Maar ik ben er niet bang voor hoor. Dan hebben we dat maar vast gehad. En wellicht zit er wel een stuntje in. In de beker hebben we juist tegen derdeklassers Unitas en Sparta'30 onze betere wedstrijden gespeeld."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup