Logo regio-voetbal.nl
Bommelerwaardse vierdeklassers blikken vooruit
Bommelerwaardse vierdeklassers blikken vooruit (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Bommelerwaardse vierdeklassers blikken vooruit

  •   keer gelezen   Nieuws

BOMMELERWAARD - Dankzij nieuwkomer RKVSC bezetten dit seizoen maar liefst vijf clubs uit de Bommelerwaard de vierde klasse D. Wat mag er van hen worden verwacht?


Kort voor de start van de competitie maakten we een rondgang langs de (assistent)-trainers van de vierdeklassers. Wat mogen we opmaken uit hun voorbereiding? Hoe zien zij de huidige vierde klasse voor zich? En waar schalen zij hun eigen club in?

RKVSC
Laten we beginnen met RKVSC. Het vlaggenschip maakte deze zomer de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal en dat heeft een enorme transformatie teweeg gebracht. Assistent-trainer Herman Bergacker weet dan ook niet wat hij van zijn manschappen mag verwachten: "We hebben twintig nieuwe jongens. Van tevoren hebben we gezegd dat dit ons leerjaar wordt. Alles wat we meepakken is mooi meegenomen. We hebben nog twee weken. Dan moeten we er staan."

Ook de voorbereiding en de wedstrijden om de districtsbeker scheppen weinig duidelijkheid. De club van het trainersduo Robert Hooijmans/Bergacker start het zaterdagavontuur met een thuisduel met Kerkwijk. Aan een voorspelling durft Bergacker zich (nog) niet te wagen.

Well
Één van de trainers die in tegenstelling tot Bergacker wel weet wat voetballen in de vierde klasse op zaterdag inhoudt, is Edwin van de Braak. Hij begint aan zijn derde seizoen als trainer van Well en zag een vreemde voorbereiding. Met als dieptepunt het met 3-8 verloren bekerduel met Vlijmense Boys: "We scoren wel, maar krijgen er ook heel veel tegen. Aanvallend gezien hebben we nu meer mogelijkheden, maar verdedigend is het te zwak", aldus de trainer, die Zuilichem inschat als de beste (zaterdag)vierdeklasser uit de Bommelerwaard. 

"Ik vind dat een gelouterde ploeg. Hoe zeg je dat? 'Ze weten waar Abraham de mosterd haalt'. Groot-Ammers is voor mij trouwens de torenhoge titelfavoriet." En wat Well betreft: "Die elfde plek van vorig seizoen was teleurstellend. We moeten een paar plaatsjes omhoog."

Kerkwijk 
De ploeg die sowieso niet lager kan eindigen dan vorig seizoen, is Kerkwijk. En hoewel het districtsbekeravontuur voor de ploeg van trainer Hans van Gameren zo goed als over lijkt, kan hij vertrouwen putten uit de voorbereiding: "Slechter dan vorig jaar kan het niet en tot nu toe loopt het helemaal niet onaardig. Je ziet het plezier weer opleven. Dat was ook ons uitgangspunt; met een goed gevoel naar de competitie", aldus Van Gameren, die alweer zijn 28e seizoen als hoofdtrainer in gaat, maar nog altijd vol enthousiasme zit. 

"De jongere gastjes zijn wat rijper en volwassener geworden. Nu gaan we rustig bouwen. Ik heb er weer ontzettend veel zin in."

Zuilichem
Na twee uiterst teleurstellende seizoenen onder Kornee Sterrenburg, zal Zuilichem nog maar wat graag een opleving willen bewerkstelligen. Daarvoor haalde het deze zomer Kozakken Boys 2-trainer Nabil Bouchlal naar De Meidijk. Voor hem is de vierde klasse vooralsnog één groot vraagteken. 

"Maar ik heb wel het idee dat het linkerrijtje heel lang gaat worden. Ik schat zo in dat de verschillen niet gigantisch gaan zijn. Het zal op details aankomen en de competitiestart wordt direct al bepalend. Wij willen ons meten met de ploegen bovenin de vierde klasse, maar dan moeten we wel kúnnen opbrengen wat we móéten opbrengen."

Brakel 
Tenslotte Brakel, waar vooral de komst van Nivo Sparta- en Roda Boys-talenten Sten Pijlman en Jasper de Haan nauwlettend gevolgd wordt. De ploeg van trainer Hans de Jong kan mede daardoor nog weleens een outsider voor de prijzen worden. "Er zijn meer automatismen, de nieuwe jongens maken ons beter. We zijn beter dan vorig jaar, maar omdat het zo'n jonge ploeg is, is het nog wel wisselvallig. Als we dat stabiel krijgen, gaan we een mooi seizoen tegemoet. Vorig jaar waren we zevende, dit seizoen leggen we de lat iets hoger. We gaan proberen in de top-vijf te komen."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup