Logo regio-voetbal.nl
Trainers Altena-clubs in 2F maken balans op in aanloop naar competitiestart
Trainers Altena-clubs in 2F maken balans op in aanloop naar competitiestart (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Trainers Altena-clubs in 2F maken balans op in aanloop naar competitiestart

  •   keer gelezen   Nieuws

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - De vier Altenase clubs in de tweede klasse F hebben een nieuwe trainer of zijn nieuw in de afdeling. Wat mag er van hen worden verwacht?


'Verzorgd voetbal', 'een aanvallende speelstijl'; het is het vaste riedeltje aan clichés dat ook de vier 2F-trainers uit het Land van Heusden en Altena machtig zijn. We voelden de drie nieuwe trainers en kampioenstrainer Rob van Loon aan de tand over het aanstaande seizoen en hun verwachtingen daaromtrent.

Luxeprobleem

Hoe ziet je selectie eruit in aanloop naar de competitiestart?

Piet Saaman, nieuwe trainer Woudrichem: "We zijn met een aardige voorsprong aan de voorbereiding begonnen. De meeste spelers hebben doorgetraind in hun vakantie, dus ik was aangenaam verrast dat de selectie al zo vroeg zo fit was. Dat is natuurlijk ook het voordeel van kunstgras, dan kun je gewoon doorgaan."

Marcel van Helmond, nieuwe trainer Wilhelmina'26: "Het is nog geen geoliede machine. Ik moet eerst kijken wie er fit is en die speelt. Het is zo belangrijk dat je een goede voorbereiding hebt; daar heb je bijna het hele jaar profijt van. Die hebben we nu niet, daarvoor zijn er teveel jongens geblesseerd. De fysieke gesteldheid moet goed zijn, wil je je gaan ontwikkelen. Anders ben je alleen maar bezig om spelers heel te houden."

Johan van der Werff, nieuwe trainer promovendus Altena: "Er zijn nu nog best veel geblesseerden, maar ik denk dat bijna alle jongens tegen Drechtstreek aanwezig kunnen zijn. Dat zijn vijftien á zestien gelijkwaardige spelers. Als die allemaal fit zijn heb ik het mooiste probleem wat er is; een luxeprobleem.

Rob van Loon, trainer promovendus NOAD'32: "Vorige week heb ik tegen Wilhelmina'26 bijna de complete basis laten starten en een week later had ik ineens een stuk of vijf geblesseerden. Als er niks raars gebeurt, verwacht ik dat we richting de competitiestart, op Remy (Schouwenaar, red.) na, compleet zijn."

Favorieten

Wie zijn dit seizoen de titelfavorieten?

P.S.: "Ik verwacht dat Nivo Sparta en Roda Boys er wel bovenuit gaan steken. Zij kunnen ieder jaar hun selectie versterken en halen gericht jongens die ze nodig hebben."  

M.v.H.: "Vorig jaar deden Roda Boys en Nivo Sparta mee bovenin, dus zij zullen nu ook wel weer mee gaan doen. Zo simpel is het." Glimlachend: "Ik denk niet dat wij het zullen zijn."

J.v.d.W.: "Er steken er twee met kop en schouders bovenuit en dat zijn Roda Boys en Nivo Sparta. De outsiders zijn voor mij Pelikaan en Heukelum en daaronder kan iedereen van elkaar winnen. Zij zijn afhankelijk van de vorm van de dag."

R.v.L.: "Nivo Sparta, Roda Boys en misschien Pelikaan ook nog wel. Ik had daar Brederodes eerst ook nog bij staan, maar zover ik heb begrepen zijn er daar een paar goeie spelers gestopt en de resultaten zijn ook nog niet om over naar huis te schrijven."

Spektakel

Wat mogen we komend seizoen van je club verwachten? 

P.S.: "Ik denk dat we een aardige middenmoter kunnen zijn. We hebben een smalle selectie, maar beschikken toch wel over heel goeie spelers. En ja, als waardevolle spelers geblesseerd raken, kan het ook zomaar verkeerd gaan uitpakken."

M.v.H.: "We hebben deze zomer kwalitatief ingeleverd, dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. Dit jaar is de doelstelling om het spelersmateriaal naar een hoger niveau te brengen. We gaan ze proberen fitter te krijgen en technisch verder door te ontwikkelen. Dat heeft gewoon tijd nodig. En die tijd hebben we."

J.v.d.W.: "Het is onze doelstelling om ons veilig te spelen zonder nacompetitie. En onze intentie is om een doelpunt meer te maken dan de tegenstander. Je wil spektakel bieden; als mensen de keuze hebben waar ze willen gaan kijken, moeten ze aan Altena denken. Daar doe je het voor."

R.v.L.: "We willen ons zonder nacompetitie handhaven. Dat zou fantastisch zijn. Het is wel belangrijk dat we de groep compleet hebben. NOAD pakt doorgaans veel kaarten. Dat zit in bepaalde spelers, die gaan echt voor goud, maar in de competitie of beker kan dat gepaard gaan met een kaart. Daar kan een gevaar achter schuilen."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup