Logo regio-voetbal.nl
Groot-Ammers zet trainer Leon Hutten per direct op non-actief
Groot-Ammers zet trainer Leon Hutten per direct op non-actief (regio-voetbal.nl)
Trainerscarrousel

Groot-Ammers zet trainer Leon Hutten per direct op non-actief

  •   keer gelezen   Nieuws

GROOT-AMMERS - Hoofdtrainer Leon Hutten is vrijdagavond door vv Groot-Ammers per direct op non-actief gezet.


Het bestuur van de zaterdagvierdeklasser, die al zeker is van de nacompetitie om promotie, nam dit besluit 'na zorgvuldig overleg met diverse geledingen binnen de club'. Ook de spelersgroep zou de maatregel steunen.

Als reden wordt een verschil van inzicht genoemd. 'Als bestuur betreuren wij dit besluit, maar zien dit momenteel als de beste oplossing'.

Hutten zou aan het einde van het seizoen sowieso vertrekken. Hij wordt trainer van Right-Oh en zal op sportpark Gelkenes worden opgevolgd door Ferry van Dijk.

Niet de eerste keer
"Jammer, zo kort voor het einde van de competitie", reageert voorzitter Frits van Drenth. "Maar er heeft zich een situatie voorgedaan waardoor zowel het bestuur als de spelersgroep het vertrouwen in de trainer heeft opgezegd. Er is geen weg meer terug."

Voor insiders komt het vertrek van Hutten niet uit de lucht vallen. Van Drenth bevestigt: "Het is inderdaad niet de eerste keer dat we een gesprek hebben gevoerd omdat we niet op één lijn zaten."

Na de thuiswedstrijd tegen Zuilichem, waarin op beelden van SoccerReporter te zien is dat Leon Hutten beide middelvingers opsteekt richting de bank van de tegenstander, zou de trainer een officiële waarschuwing van het bestuur hebben gehad. Van Drenth wil daar verder niet op ingaan.

Ook de exacte aanleiding van deze week houdt de voorzitter liever intern. "Het is nog te vers. Nogmaals, het is heel jammer dat we in deze fase deze beslissing nog hebben moeten nemen.

Bastiaan de Groot
In de uitwedstrijd van zaterdag 19 mei tegen Brakel zullen leider Edwin de Leeuw en voormalig captain Bastiaan de Groot de coaching voor hun rekening nemen. Of dat ook in de laatste competitiewedstrijd en in de nacompetitie het geval zal zijn, is nog onduidelijk.

Frits van Drenth: "Peter den Engelsman zou een optie kunnen zijn, maar hij is nu nog met vakantie. En we hebben nog meer opties, dus dat gaan we komende week rustig bekijken."

(Leon Hutten blijft na vele pogingen onbereikbaar voor commentaar)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup