Heukelum ontvangt koploper Almkerk
Heukelum ontvangt koploper Almkerk regio-voetbal.nl

Heukelum ontvangt koploper Almkerk

Nieuws 6 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Heukelum ontvangt zaterdag in de tweede klasse de ongeslagen koploper Almkerk. In Brabant leed Heukelum begin november tegen Almkerk een duidelijke 4-0 nederlaag. Thuis zal Heukelum het ongetwijfeld beter willen doen.

Met al drie wedstrijden achterstand kan Heukelum de vijfde plaats op de ranglijst nog zeker verbeteren. Almkerk strijdt echter voor het kampioenschap en een snelle terugkeer naar de eerste klasse en zal ook na al tien zeges en vijf remises ongeslagen willen blijven. Beide ploegen zijn nog kansrijk in de tweede periode, al is de situatie door het grote verschil in het aantal gespeelde duel nogal onoverzichtelijk.

Scheidsrechter bij deze topper in Heukelum is arbiter Peter van der Zwan uit Hei- en Boeicop. Ook Regio-Voetbal en Soccer Reporter zullen er zaterdag in Heukelum bij zijn.

DUNO-LRC
LRC gaat op bezoek bij het sterke DUNO, de onbetwiste koploper in de eerste klasse. In Leerdam werd het tussen deze beide teams een 1-1 gelijkspel. Hopelijk kan de wedstrijd in Doorwerth op het slechte veld van DUNO ook bij het voorspelde ongunstige, natte weer wel doorgaan, want LRC heeft ook door twee gestaakte duels tegen Sliedrecht en SVL inmiddels een fikse achterstand in geheel afgewerkte matches opgelopen. LRC kan zeker nog klimmen op de ranglijst, maar dan is een goed resultaat en liefst een stunt uit bij DUNO wel gewenst.

SVL-WNC
WNC voetbalt in Langbroek tegen SVL, dat in de eerste klasse in ernstig degradatiegevaar is beland. WNC staat op de zesde plaats en won in Waardenburg met 2-1 van SVL. Die zege zal WNC nu tegen SVL moeten prolongeren om zich zo te handhaven in de bovenste helft van de ranglijst met de topper thuis tegen koploper DUNO een week later in het vooruitzicht.

Wilhelmina’26-Tricht
Tricht is in de tweede klasse onder de streep beland en heeft in Wijk en Aalburg tegen Wilhelmina’26 succes dringend nodig. De Brabanders staan echter knap op de vierde plaats en zijn nog in de race voor de titel van de tweede periode. In Tricht werd het destijds een 3-3 gelijkspel omdat Tricht in de slotfase de zege liet glippen. Nu zal Tricht weer minstens een remise moeten zien te bereiken. 

IFC-Asperen
Asperen heeft zich in de derde klasse C na de winterpauze door drie zeges op rij mooi opgewerkt. De voorsprong op de grens van degradatieduels is evenwel nog kwetsbaar. Dit geldt voor IFC echter evenzeer. In Asperen werd het tegen IFC een 1-1 gelijkspel en zo’n resultaat heeft Asperen zaterdag in Hendrik Ido Ambacht weer nodig. Meer lijkt als ambitie ook niet realistisch, want thuis verloor IFC in deze competitie nog pas één keer.

Leerdam Sport-ZBC’97
Leerdam Sport staat in klasse 3 C nog zonder zege geïsoleerd onderaan. Alleen een lange reeks overwinningen zou rechtstreekse Leerdamse degradatie nog kunnen voorkomen. Om te beginnen zal er dan zaterdag thuis van ZBC’97 moeten worden gewonnen. In Zwijndrecht verloor Leerdam Sport met 2-1 van deze ploeg maar in uitduels is ZBC’97 kwetsbaar. Misschien biedt dit Leerdam Sport kans op de eerste zege na tot nu toe louter vier remises.

EBOH-Vuren
Vuren speelt in Dordrecht tegen titelkandidaat EBOH, dat na de thuisnederlaag tegen De Zwerver op herstel belust zal zijn. Als Vuren het 2-2 gelijkspel uit de heenwedstrijd nu tegen EBOH kan evenaren, zou dat dus al een prachtig resultaat zijn. In de strijd voor handhaving in de derde klasse heeft Vuren zo’n succes ook nog steeds broodnodig.

Focus’07-HSSC’61
HSSC’61 voetbalt in Culemborg tegen Focus’07, de nummer 2 op de ranglijst in de Utrechtse derde klasse. Dankzij liefst elf zeges en één gelijkspel achtereen is Focus’07 bezig aan een imponerende opmars met inmiddels al de tweede periodetitel als beloning. Ook HSSC’61 heeft zich naar de vijfde plaats mooi opgewerkt, maar met een gelijkspel in Culemborg zal de Heicopse ploeg zeker tevreden zijn want Focus’07 aast in de achtervolging op koploper Benschop ook nog op het kampioenschap. Net als in Hei- en Boeicop toen Focus’07 met 3-4 won start de club uit de Culemborgse wijk Parijsch zaterdag als favoriet.

Maarssen-SC Everstein
Maarssen en SC Everstein hebben in de middenmoot allebei twintig punten. Dat is vijf punten boven de grens van degradatieduels. In Everdingen won SC Everstein met 3-0 van deze opponent, maar nu in Maarssen zou een gelijkspel ook al een niet ongunstig resultaat zijn.

Altena-Haaften
Haaften speelt in Nieuwendijk tegen Altena, dat in de derde klasse D al liefst acht keer op rij won en zo na een matige start toch prachtig naar de tweede plaats is opgerukt. Haaften staat keurig op de vierde plaats en heeft nog drie duels tegoed. Altena aast echter op de tweede periodetitel en wil revanche voor de onfortuinlijke 1-0 nederlaag in Haaften. Het zal er zaterdag tussen Altena en Haaften dus om gaan spannen.

Olympia’60-Herovina
Herovina is in klasse 3 D verwikkeld in een felle strijd om handhaving in de derde klasse. Met BLC als hekkensluiter staan er liefst vijf clubs met dertien punten onderaan. Herovina behoort ook tot dit kwintet. In Dongen zal debutant Herovina het tegen middenmoter Olympia’60 dus beter moeten doen dan in Herwijnen toen met 0-3 duidelijk werd verloren.

ASH-VVAC
ASH ontvangt VVAC, dat in de vierde klasse op de derde plaats met maar drie verliespunten meer dan koploper ASV Arkel nog zeker in de titelrace meedoet. In Ottoland verloor ASH kansloos met 8-0 van VVAC en ook in Hellouw heeft VVAC tegen de hekkensluiter de beste winstkansen.

Rhelico-Brakel
Rhelico voetbalt in Rumpt tegen middenmoter Brakel, waarvan in de Bommelerwaard duidelijk met 4-0 werd verloren. Met een gelijkspel zal Rhelico zaterdag al heel tevreden zijn.

Zuilichem-SVS’65
SVS’65 staat in de middenmoot twee punten onder Zuilichem, dat vooral thuis sterk presteert. In Spijk verloor SVS’65 al met 0-2 van deze tegenstander en de kans lijkt groot dat Zuilichem op eigen veld opnieuw zal zegevieren.

MVV’58-Peursum
MVV’58 is in opmars en wil in Meteren tegen Peursum revanche voor de 3-0 nederlaag in Giessenburg. Dat zal Peursum op het Meterense kunstgras echter zeker niet zomaar toestaan.

Beesd-Alem
Beesd speelt zondag thuis tegen het sterke Alem, dat lang volop titelkandidaat was maar door nipt verlies in Tiel tegen koploper Theole nu vijf punten op de lijstaanvoerder achter is geraakt. Middenmoter Beesd kwam tot dusverre tegen de topteams in de vierde klasse veel tekort en verloor in Alem met 4-0 ruim. Alem start dus zondag in Beesd als favoriet maar de thuisclub aast wel op een stunt.

MEC’07-GVV
GVV is zondag te gast bij MEC’07, dat voorlaatste is en fel tegen degradatie moet strijden. In Geldermalsen werd het destijds tussen beide teams een 2-2 gelijkspel. Nu zal GVV willen winnen maar of dit in Maurik zal gaan lukken is tegen deze club in ernstig gevaar onzeker.

Wadenoijen-DSS’14
DSS’14 speelt zondag in Wadenoijen een derby in de vijfde klasse tegen een sterke middenmoter. In Heesselt werd het een 1-1 gelijkspel en met weer een remise in Wadenoijen zou DSS’14 het mooie herstel na de winterpauze zeker waardig voortzetten.

SBV-Ophemert
In het Brabantse Haren ontmoeten zondag de twee zwakke broeders in de vijfde klasse elkaar. SBV en Ophemert gaan dan uitmaken wie hekkensluiter wordt. Nu is Ophemert dat maar bij een zege zou Ophemert de rode lantaarn aan SBV kunnen overdoen. Beide clubs jagen evenwel op hun eerste overwinning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 43 minuten geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 22 uur geleden
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' gisteren
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30