Ton Heijstek/Michel Roza nieuw trainersduo Peursum
Ton Heijstek/Michel Roza nieuw trainersduo Peursum regio-voetbal.nl

Ton Heijstek/Michel Roza nieuw trainersduo Peursum

Nieuws Trainerscarrousel 147 keer gelezen

GIESSENBURG - Peursum heeft de opvolging van de naar GVV'63 vertrekkende Denny van Geffen rond. Ton Heijstek gaat met ingang van volgend seizoen in Giessenburg een trainersduo vormen met Michel Roza.

Heijstek geniet momenteel nog van een sabbatical, Roza is de huidige trainer van de B-selectie van Peursum. "Bij Hardinxveld werkten zij destijds samen als trainer-aanvoerder", weet Jan Korevaar, TC-lid bij Peursum. "Ze hebben nog altijd goed contact. Voor de toekomst zien wij in Michel een potentiële hoofdtrainer. Ton wil hem daar graag bij helpen."

Ton Heijstek neemt in 2018-2019 op het sportpark aan de Kerkweg het hoofdtrainerschap op zich en tekent een éénjarig contract. Korevaar: "Wij zijn superblij met dit duo, we hebben er een goed gevoel bij."

Helpen
Heijstek had al eerder contact met Peursum, kort nadat hij was gestopt bij zijn vorige club VVAC. Dat leidde tot niets, want de in Hardinxveld woonachtige ervaren trainer wilde geen concessies doen aan zijn voorgenomen sabbatical.

"Nadat bekend werd dat Denny van Geffen zou vertrekken bij Peursum, werd ik door Michel Roza gebeld. Hij voelt zich nog te onervaren om nu al hoofdtrainer te worden, maar vroeg of ik hem zou willen helpen. Daar stond ik niet onwelwillend tegenover."

Van het één kwam het ander. Heijstek deed mee in de sollicitatieprocedure, had goede gesprekken met de TC en woensdagavond werd er een klap op gegeven. "Het lijkt me erg leuk om Michel op deze manier mee te nemen in het trainersvak, zodat hij straks op eigen benen kan staan."

Vergelijkbaar
Los daarvan heeft Ton Heijstek altijd al een goed gevoel gehad bij de club Peursum. "Als trainer van Hardinxveld kwam ik er graag. Peursum is denk ik goed vergelijkbaar met VVAC. Een leuke regioclub, een selectie van eigen jongens en een mooie accommodatie. Ik zie er dus zeker mogelijkheden. En voor een vierdeklasser voel ik me heus niet te groot", zegt Heijstek, die TC1 op zak heeft.

Toch was het geen a-b-c'tje dat Heijstek zijn sabbatical zou beëindigen. "Ik ben door een aantal clubs gebeld. Vier heb ik er afgewezen, maar ik heb het gevoel dat dit bij me past. Dat bedoel ik naar Peursum, naar Michel en naar de groep toe. Het is een leuke uitdaging. In augustus ben ik er anderhalf jaar uit geweest en is de tijd er weer rijp voor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 6 uur geleden
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 8 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13