Lingewaalderby Heukelum-Vuren in poulefase Proxsys Cup
Lingewaalderby Heukelum-Vuren in poulefase Proxsys Cup regio-voetbal.nl

Lingewaalderby Heukelum-Vuren in poulefase Proxsys Cup

23 dec, 10:12 Nieuws Proxsys Cup 6 keer gelezen

REGIO LEERDAM - Heukelum en Vuren is in de eerste ronde een Lingewaalderby in poule E, waarin ook GRC 14 en VVAC zitten. LRC zit met Kozakken Boys, SteDoCo en SVW in een op het oog sterke groep.

Twee jaar geleden was Heukelum de verrassende laatste winnaar van de toenmalige Proxsys Champions Cup. Bij Heukelums toernooizege werd Benjamin Meijdam topscorer van het toernooi.

"Vorig jaar gingen we er in de eerste ronde uit", zegt Meijdam, die destijds ontbrak wegens een beenblessure. Het doel is om dit jaar minimaal de kwartfinales te halen", zegt Meijdam. Daar lijken voor Heukelum mogelijkheden voor. "Maar makkelijk wordt het echt niet", weet Meijdam. "VVAC ken ik eigenlijk niet, maar GRC heeft een paar goede zaalvoetballers en dat geldt voor Vuren met onder andere Khalid Bendami ook."

Net als Benjamin Meijdam ontbrak ook Ian van Wijk van Vuren vorig seizoen met een blessure. "Ik heb het toernooi echter al wel eens gespeeld, zowel in de jeugd als in de senioren", zegt Van Wijk. "Vorig jaar haalden we volgens mij geen punt, dus dat moet beter. Ons doel is in eerste instantie geen laatste te worden. Ik denk dat VVAC daarin onze concurrent is. We hebben echter met Khalid Bendami en Michael Tahamata goede zaalvoetballers, dus we gaan zeker proberen het GRC 14 en Heukelum ook lastig te maken.

Vol voor finale gaan
LRC presteert door de jaren heen prima in Gorinchem. Gio Sihasale, op het veld actief bij LRC 2, heeft vertrouwen dat dat weer kan. "We hebben weer een heel aardige ploeg", vindt Sihasale. "Maar we zitten ook in een lastige poule. SVW heeft sowieso goede zaalvoetballers en Kozakken Boys en SteDoCo zijn grote namen, al is het afwachten met wat voor team die komen."

Sihasale is niet bang ambities uit te spreken. "Als je daarheen gaat, wil je die titel. Daar gaan we wat mij betreft vol voor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie