Eerste 'old firm' voor Kevin Korrel
Eerste 'old firm' voor Kevin Korrel regio-voetbal.nl

Eerste 'old firm' voor Kevin Korrel

Nieuws 19 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND/GROOT-AMMERS - Kevin Korrel gaat zaterdag zijn eerste 'old firm' meemaken. In het shirt van Nieuw-Lekkerland kruist hij de degens met De Zwerver.

"Ik weet dat deze bekerwedstrijd enorm leeft bij de club", zegt de middenvelder. "En ook bij ons als spelersgroep. Er staan zaterdag misschien wel 1500 mensen langs de lijn. Stimulerender kán bijna niet. Reken er maar op dat we volle bak gaan om de overwinning binnen te slepen."

De Zwerver betekent voor Kevin Korrel (20) ook dat hij Gauthier Luwawa, zijn oud-ploeggenoot van Groot-Ammers, tegen het lijf loopt. "Misschien wordt 'ie wel mijn directe tegenstander. Dat zou gaaf zijn. Ik ken Gauthier al jaren. We hebben een mooie vriendschap en mochten twee jaar samen in het eerste van Groot-Ammers voetballen. Het is leuk om nu tégen elkaar te spelen."

Denkvermogen
Waar Luwawa al ruim een seizoen voor De Zwerver actief is, maakte Korrel de overstap naar Nieuw-Lekkerland afgelopen zomer. De box-to-box voetballer was er aan toe na drie seizoenen in het eerste elftal van Groot-Ammers 1. "Het was even wennen na een half voetballeven op Gelkenes", glimlacht de derdejaars student Werktuigbouwkunde. "Maar ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb."

"Het verschil tussen de vierde en de eerste klasse is groot maar ik leer gelukkig snel. Elke training doe ik nieuwe informatie op. Er wordt steeds een beroep gedaan op je denkvermogen, elke oefening heeft een bedoeling. Ik word er een betere voetballer door en dat is precies wat ik wilde. Een groot verschil met wat ik gewend was zit hem ook in de intensiteit van trainingen en wedstrijden. In  de eerste klasse wordt sneller gevoetbald. Tegenstanders zijn ook vooral minder lomp dan drie niveaus lager. En vaak een stuk gemener, feller en harder; dat ook. Het gebeurt me regelmatig dat ik met spierpijn thuiskom, ha ha!"

"Al heeft dat laatste ook wel te maken met de nasleep van een blessure die ik in maart opliep. Er ontstond destijds een scheur in de binnenkant van mijn lies. Het kostte me een behoorlijke tijd om te revalideren. Meerdere malen per week werd ik geweldig behandeld door een fysiotherapeut in Ameide, sessies die ik aanvulde met een trainingstraject. Hoewel de lies vanwege het littekenweefsel nog gevoelig blijft, mag ik weer vol aan de bak. Gelukkig maar, want mijn stijl van voetballen valt niet te combineren met rustig aan doen. Ik ben een type speler dat meters maakt, alles wil geven en het liefst nog een beetje meer. Soms kan ik daar zelfs wat te ver in gaan, dat geef ik eerlijk toe. Het is de aard van het beestje, hè!"

Geen schande
Met Nieuw-Lekkerland draait Kevin Korrel mee in de middenmoot van de eerste klasse. "Het gaat volgens plan", zegt hij. "Hoogtepunt vond ik onze 3-0 overwinning op Deltasport, een écht sterk team. En ook uit bij VVGZ deden we het prima met een mooie 1-4 zege. Sommige mensen waren wat teleurgesteld dat we thuis tegen Bruse Boys niet verder kwamen dan 2-2. Zelf vond ik dat ook jammer, vooral omdat we in de eerste helft alle kans kregen om deze opponent op een flinke achterstand te zetten. Aan de andere kant moet je ook gewoon nuchter vaststellen dat in deze afdeling geen zwakke ploegen spelen. Zo'n gelijkspel is daarom geen schande."

Mentaliteit
Korrel wordt door vriend en vijand geroemd om zijn voortreffelijke mentaliteit. Een karaktereigenschap die hij heeft meegekregen van zijn ouders. "Mijn vader heeft, tot hij door een blessure moest afhaken, op een goed niveau gevoetbald. Mijn moeder was jarenlang actief in het volleybal", vertelt Kevin Korrel. "En mijn broer gold als een getalenteerde voetballer. Hij heeft een aantal jaren bij RKC Waalwijk in de jeugdopleiding gezeten, maar uiteindelijk het zélf voetballen terzijde geschoven omdat hij ook voor andere dingen in het leven tijd wil vrijmaken. Dat wil niet zeggen dat hij het spelletje niet meer leuk vindt, hoor. Hij kijkt er nog altijd graag naar. "

Ondertussen volgt Kevin Korrel zij voetbalhart en zet hij zich in als 'middenveldbuffel'. "Met mijn inzet val ik overigens niet op hoor. Iedereen binnen ons team gaat er voor de volle honderd procent voor. Heerlijk om daar deel van uit te maken. Bij Groot-Ammers had ik het fijn, maar bij Nieuw-Lekkerland zeker óók. Spelers, bestuur, supporters; ze hebben er allemaal voor gezorgd dat ik me hier thuis voel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 6 uur geleden
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 8 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13