Logo regio-voetbal.nl
Eerste thuisduels voor LRC en WNC
Eerste thuisduels voor LRC en WNC (regio-voetbal.nl)

Eerste thuisduels voor LRC en WNC

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Komend weekend spelen de eersteklassers LRC en WNC allebei hun eerste thuiswedstrijd in deze nieuwe competitie. De ware liefhebbers kunnen beide duels bezoeken, want de streekderby LRC-GJS begint zaterdagmiddag in Leerdam pas om vijf uur en WNC speelt in Waardenburg tegen DHSC gewoon om half drie.


SC Everstein komt zaterdag niet voor de competitie in actie, want de in 1957 opgerichte club uit Everdingen viert in de tweede helft van deze week het jubileum van het zestigjarig bestaan. De thuismatch tegen OSM’75 uit Maarssenbroek is daarom uitgesteld naar een latere datum.

LRC-GJS
LRC had in Utrecht een heel goede competitiestart met een 0-2 zege en wil dit thuis tegen GJS voortzetten. GJS is na negen jaar terug in de eerste klasse en begon thuis tegen Montfoort met een kleine nederlaag. In Leerdam zal de pas gepromoveerde Gorkumse ploeg niettemin voor LRC geen simpele tegenstander worden, want zulke opponenten zijn er in de eerste klasse sowieso amper bij.

WNC-DHSC
WNC begon in Bennekom met een verdienstelijk gelijkspel en ontvangt zaterdag DHSC, dat vorige week tegen LRC haar hoge ambities bij het debuut in de eerste klasse nog niet kon waarmaken. WNC zal de sterke, pas gepromoveerde Utrechtse ploeg echter allerminst mogen onderschatten. Om te winnen zal WNC op eigen veld goed voor de dag moeten komen.

SV Meerkerk-Heukelum
Heukelum is in de tweede klasse in Meerkerk te gast. Vorig seizoen wonnen beide teams thuis hun onderlinge duel nipt. Dat zal Heukelum nu in Meerkerk willen voorkomen om zo na de nederlaag tegen Roda Boys een tweede verlies te vermijden. Meerkerk is na de late winst in Hardinxveld evenwel juist gebrand op de tweede zege.

Tricht gaat in deze tweede klasse op bezoek bij Papendrecht, dat met ruime winst begon. Een tweede gelijkspel op rij zou voor Tricht zeker al een gunstig resultaat betekenen.

Vuren-Schelluinen
Vuren en Schelluinen zijn allebei nieuw in de derde klasse C. De start van Schelluinen met een gelijkspel was duidelijk beter en dus kan Vuren na de royale openingsnederlaag in Zwijndrecht thuis meteen aan de bak.

Bij de duels De Zwerver-Leerdam Sport en Asperen-De Albas staan louter teams tegen elkaar in het veld die allemaal met een 2-2 gelijkspel begonnen. De vraag is nu wie voor het eerst wint of dat het weer een remise zal gaan worden.

Haaften-Sparta’30
Haaften ontvangt Sparta’30, de vorige club van Haaften-trainer Adrie van Steijn. Beide clubs begonnen in de derde klasse D met een onverwachts resultaat. Sparta’30 won opvallend ruim en Haaften stelde in Sleeuwijk met verlies nogal teleur. Toch moet Haaften thuis kunnen winnen, al lukte dat vorig seizoen tegen de Andelse ploeg geen enkele keer.

Herovina-Sleeuwijk
Herovina moet zich in Herwijnen zaterdag herstellen van het openingsdebacle in Den Bosch. Dat zal voor debutant Herovina tegen Sleeuwijk nog een erg pittige opgave gaan worden. Uit de royale nederlagen van pas gepromoveerde teams als GVV’63, Vuren, Herovina, DFC en Willem II blijkt de sprong naar de derde klasse voor veel clubs immers nog groot te zijn.

HSSC’61-DOSC
HSSC’61 speelt in de derde klasse van district West 1 thuis tegen DOSC uit Den Dolder. Na de keurige openingszege in Maarssenbroek aast HSSC’61 in Hei- en Boeicop op een nieuwe overwinning tegen DOSC, dat met een gelijkspel tegen Lopik aan de competitie begon.

In de vierde klasse zal SVS’65 in Brakel na de verdienstelijke 0-0 remise in Spijk tegen VVAC met een tweede gelijkspel al tevreden mogen zijn, want Brakel is duidelijk sterker dan in het erg zwakke vorige seizoen en bereikte dinsdagavond door de derde cupzege ook al de volgende bekerronde.

MVV’58-ASH
MVV’58 en ASH leden vorige week in de vierde klasse de grootste nederlagen en snakken allebei naar een eerste succes. Zeker omdat beide teams ook al hun drie bekerduels soms ruim en met veel tegengoals verloren. De vraag is welke club in Meteren de verliesban zal breken.

Rhelico begon in het zaterdagvoetbal tegen SV Noordeloos met een erg verrassende zege. De uitmatch tegen het sterke, net gedegradeerde Unitas zal in Gorinchem echter een zware opgave worden, want Unitas wordt in de vierde klasse tot de titelkandidaten gerekend.

Beesd-Teisterbanders
Beesd zal zondag na de mooie zege in Beusichem proberen in de vierde klasse thuis ook van Teisterbanders uit Kerk Avezaath te winnen. Wat vorig seizoen in Beesd nipt al lukte, moet nu op eigen terrein weer mogelijk zijn. Dan zou Beesd meteen in de kopgroep gaan meedoen.

DSS’14 verraste vorige week in Heesselt in de vijfde klasse aangenaam met een duidelijke overwinning, maar de uitwedstrijd tegen het sterke Ravenstein zal veel lastiger gaan worden.

Ook Ophemert ontmoet thuis tegen MOSA’14, de fusieclub die drie jaar geleden in de dorpen Macharen en Oijen ontstond, een volslagen onbekende tegenstander. Na het ruime verlies in Ammerzoden hoopt Ophemert nu op eigen terrein op een beter resultaat.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen