Logo regio-voetbal.nl
Wie volgen LRC naar knockoutfase in bekervoetbal?
Wie volgen LRC naar knockoutfase in bekervoetbal? (regio-voetbal.nl)

Wie volgen LRC naar knockoutfase in bekervoetbal?

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Komend weekend zal in de regio Leerdam duidelijk worden welke clubs na LRC ook tot de knockoutfase in het bekervoetbal zullen doordringen. Haaften maakt daarop in de Leerdamse regio de meeste kans, maar ook Asperen, Leerdam Sport, HSSC’61 en SC Everstein zijn nog volop in de race. WNC, Tricht en Beesd hebben ook nog mogelijkheden.


In de poules voor de hogere klassen bekeren de bovenste twee teams verder, maar in de andere groepen geldt dit alleen voor de poulewinnaar.

LRC-Heukelum
Dankzij twee zeges is LRC als enige eersteklasser in een poule met verder drie tweedeklassers al zeker van deelname aan de volgende bekerronde. Heukelum is door twee kleine nederlagen reeds uitgeschakeld. want Geinoord of Nieuw Utrecht zal samen met LRC verder bekeren. In Leerdam staat zaterdag daarom tussen LRC en Heukelum alleen de regionale eer op het spel. Het hoger spelende LRC start natuurlijk als favoriet, maar Heukelum zal in deze Lingederby zeker wel een goed figuur willen slaan.

WNC en Tricht
Ook WNC en Tricht zitten in poules waaruit twee teams verder bekeren. WNC kan de volgende bekerronde nog bereiken, maar dan zal in elk geval één van de twee nog ongeslagen IJsselsteinse tweedeklassers VVIJ en IJFC in de poulestand moeten worden gepasseerd. Alleen thuiswinst op VVIJ brengt WNC zaterdag in Waardenburg zekerheid op cupsucces. Tricht maakt alleen nog kans om samen met eersteklasser SVL verder te bekeren als er zaterdag thuis van zondagtweedeklasser Vriendenschaar uit Culemborg  wordt gewonnen.

Haaften-Rhelico
Haaften staat na twee 3-0 zeges tegen zondagclubs al op de drempel van de volgende ronde. Een gelijkspel thuis tegen het één klasse lager uitkomende, net naar het zaterdagvoetbal overstapte Rhelico volstaat al. Dat mag voor Haaften zaterdag in deze streekderby tegen het voor de beker al twee keer verliezende Rhelico geen groot probleem worden.

SVS’65 weerde zich met twee kleine nederlagen tegen derdeklassers tot nu toe kranig, maar de Tielse poulekoploper Theole zal in Spijk toch vermoedelijk ook te sterk zijn.

Asperen en Leerdam Sport
Asperen staat in haar bekerpoule na al twee keer vier gescoorde goals qua punten samen met BMC uit Berlicum op kop en heeft qua doelsaldo drie treffers voorsprong. Bij een duidelijke thuiszege zaterdag tegen Maliskamp uit Rosmalen maakt Asperen dus serieus kans op de volgende bekerronde, maar dat zal pas zondag definitief duidelijk worden als bekend is of en met hoeveel verschil BMC in Alem zal weten te winnen. 

Leerdam Sport deelt in haar poule na twee kleine 2-1 zeges ook de koppositie, doch de ook tweemaal winnende zondagploeg DSC heeft een duidelijk beter doelsaldo. Alleen een overwinning in Kerkdriel brengt Leerdam Sport zaterdag dus een bekerronde verder.

Herovina-Vuren
Herovina en Vuren hebben na ruime winst op nabuur ASH en verlies tegen Kozakken Boys 2 allebei drie punten uit twee wedstrijden. De poulewinst zullen zij vermoedelijk wel moeten overlaten aan de sterke koploper Kozakken Boys 2, dat zaterdag in Hellouw ongetwijfeld tegen ASH haar derde overwinning zal gaan behalen. Voordat Herovina en Vuren over een week in de competitie beide in helaas een verschillende derde klasse gaan debuteren, is het wel leuk dat deze naburen elkaar zaterdag in Herwijnen dit seizoen toch nog gaan ontmoeten.

SC Everstein en HSSC’61
SC Everstein moet zaterdag thuis simpel en ruim van zondagvijfdeklasser Ophemert kunnen winnen. Dat zal echter alleen genoeg voor een plaats in de volgende bekerronde zijn als rivaal GVV uit Geldermalsen tegelijkertijd in Lexmond tegen Lekvogels veel minder royaal zegeviert, want SC Everstein staat voorlopig qua doelsaldo twee goals achter.

In de poule van HSSC’61 werden afgelopen zaterdag beide wedstrijden afgelast. Thuiswinst tegen zondagclub MEC’07 uit Maurik zou HSSC’61 zaterdag volop in de race houden. Die tweede Heicopse bekerzege moet op eigen veld ook haalbaar zijn. Dan valt volgende week dinsdagavond ook in Hei- en Boeicop tegen ASV Arkel de beslissing over poulewinst.

Beesd en MVV’58
Beesd moet nog tegen twee pas gepromoveerde derdeklassers en gaat zaterdag om te beginnen in Gameren op bezoek bij GVV’63, dat net als Beesd inmiddels van MVV’58 won. Het na twee nederlagen al uitgeschakelde MVV’58 speelt zelf in Meteren tegen het Dordtse DFC, ondertussen de topfavoriet in deze poule. Aanstaande dinsdagavond is Beesd dan in Dordrecht voor de poulebeslissing bij DFC te gast.

DSS’14 zal in Heesselt tegen zaterdagderdeklasser Schelluinen ook zijn derde bekerduel vermoedelijk verliezen, want Schelluinen staat na twee duels samen met Peursum met vier punten ongeslagen op kop in de poule.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup