Logo regio-voetbal.nl
Theo de Boon (Nivo Sparta): 'Verwacht voetballend een hoger niveau'
Theo de Boon (Nivo Sparta): 'Verwacht voetballend een hoger niveau' (regio-voetbal.nl)

Theo de Boon (Nivo Sparta): 'Verwacht voetballend een hoger niveau'

  •   keer gelezen   Nieuws

ZALTBOMMEL – Lange tijd leek het erop dat Theo de Boon met zijn nieuwe club Nivo Sparta in de zo gewenste eerste klasse mocht gaan beginnen. GJS gooide tijdens de nacompetitiefinale echter roet in het eten.


Door die nederlaag na strafschoppen in de laatste wedstrijd van het seizoen, zal Nivo Sparta zich dus wederom moeten gaan bewijzen in de tweede klasse. Daarin treft het de nodige bekende namen en een aantal mooie nieuwkomers.

De Boon, momenteel op vakantie, is onverdeeld positief over de nieuwe indeling: “Het is een hele leuke competitie. BLC en CDW, twee clubs die in een andere richting lagen, zijn eruit, en daar zijn alleen leuke clubs voor teruggekomen. Ik verwacht in de breedte in voetballend opzicht een hoger niveau. Vorig seizoen was het toch vooral vechtvoetbal.”

Favoriet
Met degradant Almkerk en promovendus Woudrichem opgeteld bij eerdere competitiegenoten Roda Boys en Wilhelmina’26 is de tweede klasse F dit seizoen zeer regionaal getint. De Boon treft komend seizoen met SV Meerkerk bovendien een oude bekende: “Dat is voor mij en voor Sander (Vink, nieuwe assistent-trainer van Nivo Sparta, red.) natuurlijk een leuke wedstrijd. Toch zullen wij vooral op onszelf moeten letten. Wij zijn Nivo Sparta en we willen gewoon promoveren, punt. Daarvoor zijn we ook één van de grote favorieten, dat mag duidelijk zijn. Het liefst was ik dit seizoen al in de eerste klasse begonnen, maar daar had ik geen invloed op.”

Desgevraagd noemt De Boon de vier ploegen op die, samen met Nivo Sparta, vermoedelijk komend seizoen de dienst gaan uitmaken in 2F: “Almkerk, Roda Boys, Papendrecht en Pelikaan. Bovendien is Woudrichem misschien wel een gevaarlijke outsider.”

Beter starten
Hoewel dat nog koffiedik kijken is, is de eerste doelstelling voor De Boon zeer duidelijk: “We móéten beter starten. De afgelopen seizoenen begonnen constant slecht, dus we willen nu een goede voorbereiding draaien en ervoor zorgen dat we vanaf de eerste speeldag in het linkerrijtje staan. We gaan rustig en goed periodiseren en zorgen dat iedereen op 10 augustus fit is. Ik heb er zin in, iedereen heeft er weer zin in”, besluit De Boon vanuit Kroatië.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup