Logo regio-voetbal.nl
Nivo Sparta-CDW ongeldig verklaard: nog vijf minuten te spelen
Nivo Sparta-CDW ongeldig verklaard: nog vijf minuten te spelen (regio-voetbal.nl)

Nivo Sparta-CDW ongeldig verklaard: nog vijf minuten te spelen

  •   keer gelezen   Nieuws

ZALTBOMMEL – De laatste vijf minuten van het competitieduel in de 2e klasse F tussen Nivo Sparta en CDW, dat in 1-1 eindigde, moeten overgespeeld worden. Aanleiding voor de beslissing is de administratieve fout die de arbiter van dienst op 12 november maakte.


Scheidsrechter Willem Kuijntjes stuurde Tim de Laat destijds namelijk van het veld, nadat hij zijn vermeende tweede gele kaart incasseerde. Dat bleek niet te kloppen, want in plaats van De Laat had Marvin Westerduin een gele kaart moeten krijgen. De verwisseling heeft vermoedelijk te maken met de twee rugnummers; De Laat draagt nummer 20, terwijl Westerduin nummer 26 op zijn shirt heeft staan.

Bezwaar n.a.v. beelden
Nivo Sparta maakte bezwaar met behulp van de beelden van SoccerReporter en dat sorteerde effect; de laatste vijf minuten van het duel moeten over worden gespeeld, mits dat nog van enigerlei waarde is voor één van beide teams. De wedstrijd staat ingepland op 15 april, de laatste inhaalzaterdag van het seizoen. Een week later zou dan het reguliere competitieduel CDW-Nivo Sparta plaatsvinden.

Mochten Nivo Sparta en CDW het niet nodig vinden om het restant uit te spelen, dan mogen zij daar van afzien, gelet op de lange reistijd van de club uit Wijk bij Duurstede. Er is ook nog een mogelijkheid om het uitspelen van de wedstrijd naar een doordeweekse dag te verplaatsen.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup