Almkerk tegen LRC de regiokraker komende zaterdag
Almkerk tegen LRC de regiokraker komende zaterdag regio-voetbal.nl

Almkerk tegen LRC de regiokraker komende zaterdag

Nieuws 80 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - De regioclubs in het Land van Heusden en Altena staat een mooi voetbalweekend te wachten. In het oog springt meteen het duel tussen Almkerk en LRC in de eerste klasse.

Beide ploegen hebben een winst- en verliespartij en willen omhoog. Het zal er daarom om gaan spannen in deze regiokraker of de stadsclub uit Leerdam de dorpsclub uit Almkerk zal kunnen kraken. LRC is de favoriet en Almkerk de underdog, dat is duidelijk. Het duel aan de Sportlaan in Almkerk begint om 14.30 uur.

In de Tweede Divisie begint Kozakken Boys zich bij de favorieten in het linkerrijtje te nestelen. Zaterdag wacht een zware opgave met de topper bij Katwijk. Anderzijds zijn de Werkendammers dan meestal op hun best.

In de hoofdklasse kan Achilles Veen de borst nat maken. Grote vraag is of de ploeg van trainer Clemens Bastiaansen de koppositie soeverein kan houden bij het sterke Argon, de nummer drie van de ranglijst.

Eerste en tweede klasse
In de eerste klasse krijgt GRC 14 het zwaar bij Oranje Wit. De kans op de punten is minimaal weet ook trainer Marcel van Helmond, die hoopt op een bovenmaatse prestatie.

De tweede klasse blijft roerig. Op De Ebbe zal de klok welhaast op tilt slaan. Wilhelmina’26 staat al de tweede derby van het seizoen te wachten. Afgelopen zaterdag tegen GDC ging het nog mis en komende zaterdag ligt de favorietenrol bij Altena. GDC zal tegen de nog puntloze debutant Heukelum een vervolg willen geven aan de winstpartij tegen Wilhelmina’26 een week eerder.

Derde en vierde klasse
In de derde klasse gaat het ook weer spoken. Op De Roef kruisen Sleeuwijk en NOAD’32 in de derby de degens. Verder is het afwachten of Sparta’30 al in de lift zit tegen Asperen. Koploper Woudrichem moet de punten kunnen pakken bij TGG.

Zondag
Op zondag zit de swing er nog niet echt in. Be Ready krijgt het zwaar tegen FC Engelen. Nog zwaarder wordt het voor HHC’09 bij koploper TSV Gudok. De kans op drie punten voor Dussense Boys bij Willem II is eveneens geen zekerheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 12 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 13 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 15 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 18 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 18 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 19 uur geleden