Treffers: 'Kampioenschap van de gehele club'
Treffers: 'Kampioenschap van de gehele club' regio-voetbal.nl

Treffers: 'Kampioenschap van de gehele club'

Nieuws 29 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - Na een fantastische inhaalrace pakte Wilhelmina’26 zaterdag in de derde klasse D de titel. “Een kampioenschap van de gehele club”, zegt voorzitter Henk Treffers.

Elf punten achterstand met wel een wedstrijd minder. Een aantal weken geleden leek het kampioenschap voor Wilhelmina’26 niet haalbaar. Maar het onmogelijke werd zaterdag toch waargemaakt. “Eigenlijk hebben we geen superseizoen gedraaid. Er was sprake van een soort winterdip. De tweede plaats leek enige tijd terug het enige wat nog haalbaar was. Dat was toen ook onze doelstelling”, blikt voorzitter Henk Treffers terug.

Eindsprint
Maar het team van trainer Johan van der Werff dacht er anders over. Met een enorme eindsprint en parallel daar aan wat miskleunen van concurrent BVV werd de macht gegrepen. Na de 1-3 winst bij Barca zaterdag kon de vlag op d’Ebbe in de top. Voor voorzitter Henk Treffers een mooie kroon op zijn werk dat vier seizoenen geleden als opvolger van Wim Versluijs begon.

“Inderdaad een soort kroontje, maar wel één van de kroontjes. Het andere was in mijn eerste jaar als voorzitter toen we op de allerlaatste speeldag uit bij GVV’63 in de derde klasse bleven. Dat voelde toen ook heel lekker”, lacht Treffers. 

Vriendengroep
Henk Treffers, die veel felicitaties van de streekclubs in ontvangst mocht nemen, dicht het kampioenschap toe aan de hele club. “Hoe iedereen met elkaar omgaat is fantastisch. Dus is het een kampioenschap van de hele club.” De spelers noemt hij een warme vriendengroep. “Ik denk dat de sterkte van de groep de vriendschap is. Dat bleek ook wel tijdens onze trip naar het Engelse Birmingham. Een geweldige vriendengroep.”

Op het veld straalt het team veel inzet uit. Treffers noemt dat ook één van de sterke punten. “En de wil om beter te worden.” Een slimme zet van trainer Johan van der Werff was het opschuiven van Kevin van Esch naar de voorhoede. “We scoorden te weinig. De trainer heeft toen middenvelder Kevin van Esch als een soort valse spits naar voren geschoven en toen ging het scoren ineens beter. Kevin vond wel elke wedstrijd het net.”

Waardering
De naam Johan van der Werff valt. Wilhelmina’26 en de opvolger van Frans van Wijk lijkt een goed huwelijk. “We hebben niet voor niets met Johan het contract met twee seizoenen verlengd. Dat is voor het eerst in de historie dat we voor twee seizoen verlengen. We hebben veel vertrouwen in hem en hij past geweldig bij onze club”, spreekt Treffers zijn waardering voor de Werkendammer uit.

Zoals een goede voorzitter betaamd, kijk Henk Treffers ook al uit naar het volgende seizoen. Heeft hij al een nieuwe doelstelling ? “De eerste doelstelling is om de sfeer binnen de club op dit peil te houden. En daarnaast hopen we aan een periode te mogen snuffelen of ergens aan mee te doen.”

Het team zal zo goed als intact blijven. Nieuw is Kelvin van Es, die overkomt van Hardinxveld. Anthony van Wijk liet onlangs weten te verkassen naar Roda Boys. “Maar er zijn signalen dat hij toch bij ons wil blijven”, hoopt Treffers.

Veld
Bij een kampioenschap hoort ook een feest. “De bedoeling is om de receptie tijdens de feestweek te houden, waarschijnlijk op zaterdag 17 mei. En verder komt er, maar dat moeten we nog definitief afronden, een feest in d’Alburcht.”

Op het materiële vlak hoopt Treffers binnenkort ook nog meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. “We willen er een grasveld bij en daarover wordt nu onderhandeld. Begin mei hebben we daar weer een onderhoud over met de gemeente.  Mocht dat niet lukken, dan hebben we als noodscenario  het veld achter de tribune te voorzien van semikunstgras, zoals bij NOAD’32.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 11 uur geleden
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 13 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13