Arkel, GJS en SVW laatste kwartfinalisten PCC | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Arkel, GJS en SVW laatste kwartfinalisten PCC
Arkel, GJS en SVW laatste kwartfinalisten PCC (regio-voetbal.nl)

Arkel, GJS en SVW laatste kwartfinalisten PCC

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - Zoals verwacht hebben ASV Arkel, GJS en SVW zich maandagavond ook bij de kwartfinalisten van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup geschaard. Alle drie werden ze poulewinnaar, wat betekent dat GJS stadgenoot Unitas misloopt in de kwartfinales.

In de kwartfinales twee absolute krakers: Unitas-Leerdam Sport'55 en SVW-LRC Leerdam.

Programma dinsdagavond 30 december:
19.00 uur, Unitas - Leerdam Sport'55
19.55 uur, Hardinxveld - ASV Arkel
20.50 uur, Sliedrecht - GJS
21.45 uur, SVW - LRC Leerdam

GJS - Raptim 12-3
Een Gorcums onderonsje vormde de opening van de laatste avond met voorrondewedstrijden. Raptim, dat de keeper geschorst thuis moest laten, moest winnen om volgend jaar ook weer aanwezig te zijn op het toernooi. Met een speler als 'doelman' traden de mannen aan tegen GJS, dat moest winnen om door te gaan. Als de Gorkumse Jonge Spartanen met acht doelpunten verschil of meer zouden winnen, zouden ze zelfs nog de groepswinst pakken. 


GJS moest dus vol in de aanval om überhaupt nog door te gaan naar de kwartfinale. En dat deden ze ook. Quincy Bartens bleek een perfect eindstation van die aanvallen, want met een loepzuivere hattrick bracht hij GJS op 1-3. En daar hield het niet op voor de jonge GJS’er. Voor rust noteerde hij er nog eentje door middel van een penalty.

Na rust kwam GJS pas echt op gang. De arme keeper van Raptim kreeg de ene na de andere aanval om de oren. En helaas voor Raptim werd het vrij snel duidelijk waarom de improvisatiedoelman normaal gesproken in het veld zijn kunsten vertoont. Dat in combinatie met een uiterst scherp vizier van Bartens zorgde ervoor dat GJS uitliep naar een 3-12 overwinning.

GJS treedt daardoor niet zoals verwacht aan tegen Unitas, maar tegen de winnaar van groep C, Sliedrecht. En dat wordt een onderonsje tussen de topscorers. Luciano van Harlingen voert de lijst aan met tien doelpunten, maar Quincy Bartens hijgt hem in de nek met negen doelpunten. Unitas treft bovendien ook een andere tegenstander dan verwacht: Leerdam Sport. En dat is een affiche waar de zaalvoetbalharten sneller van gaan kloppen.

Raptim: Tayfun Yaman (2x) en Osman Aslan
GJS: Quincy Bartens (8x), Sereno Latuhihin (2x), Sjors Hendriks en Rob van den Boom

VVAC - GDC 6-2
Theoretisch was er voor VVAC nog een mogelijkheid om dinsdagavond een kwartfinale te mogen spelen, maar de praktijk zou dan wel een bijzonder verloop moeten hebben. VVAC zou met fikse cijfers moeten winnen en Arkel moest dan met fikse cijfers verliezen van ASH. Onmogelijk was het allemaal niet en dus ging VVAC op zoek naar een ruime overwinning.

En die leek er ook te komen. Lars Coerts had wel zin om zijn doelpuntentotaal flink op te schroeven en nam vier doelpunten van de ploeg uit Ottoland voor zijn rekening. GDC leek het allemaal wel prima te vinden en zette niets tegenover de aanvallen van VVAC. Pas na de 6-0 deed GDC iets terug. En dat kon VVAC niet echt gebruiken in de strijd om de groepswinst. De score eindigde op 6-2. GDC is er hierdoor volgend jaar niet bij.

VVAC: Lars Coerts (4x), Nick Lakerveld en Tom den Besten
GDC:  Jamie Youell en Emiel van der Heijden

ASH - Arkel 0-7        
Zoals gezegd had VVAC de hoop op ASH gevestigd. Als de ploeg uit Hellouw met vier doelpunten verschil zou winnen, zou VVAC de kwartfinale spelen. Theoretisch leuk bedacht, maar in de praktijk zat dat er geen enkele seconde in. Arkel liet zien waarom zij als outsider gezien worden en speelde ASH van het kastje naar de muur. ASH moest echter zelf ook nog oppassen, want bij een verlies van acht doelpunten verschil of meer zou de ploeg uit Hellouw volgend jaar niet mee mogen doen. 

En vooral dat laatste feitje bleek de spannendste strijd te worden. Arkel liep namelijk al voor rust uit naar 0-5 en verzekerde daarmee de groepswinst. Met name de afstandspegel van Jeffrey Scheffers mocht er zijn.

Na rust liet de Hellouwse verdediging minder gaten vallen en Arkel leek de ploeg te sparen. Die acht doelpunten verschil kwam echter nog angstig dichtbij toen Sander Antonio twee minuten voor tijd de 0-7 bij de tweede paal binnen schoof. GDC hoopte nog op een Arkels doelpunt. Het inlevingsvermogen van zowel Arkel als de scheidsrechter was ASH echter gunstig gezind en dus kwam die achtste er niet. Arkel sloot daardoor de groepsfase af met een zevenklapper en staat in de kwartfinale tegenover Hardinxveld. 

ASH: -
Arkel: Joey van Assendorp (2x), Niek Trappenburg, Remie Schuurman, Jeffrey Scheffers, Ismael El Kaddouri en Sander Antonio.

SVW - sv Meerkerk  6-3        
De beslissing in groep F zou vallen in de wedstrijd tussen SVW en sv Meerkerk. Tenminste, als het ging om de bovenste plek in die groep. SVW had de voorgaande wedstrijden winnend afgesloten en Meerkerk pakte ook al drie punten. Bij een winst van twee doelpunten verschil of hoger waren het de Meerkerkers die zich op zouden mogen maken voor de kwartfinale tegen LRC.

En daar ging sv Meerkerk dan ook vol voor. Halverwege de eerste helft was het Meerkerk-topscorer Youri van Blanken die de score keihard via binnenkant paal opende. Echt indruk maakte dat niet op de Gorcumers, want een minuut later verzorgde John Wijnbelt alweer de gelijkmaker.

Voor rust nam SVW het initiatief nog over en ging op zoek naar de voorsprong. En die zoektocht bleek een succesvolle. Nadat eerst de paal nog een 2-1 in de weg stond, was het vlak voor rust Rida Assaban die wel raak schoot.

Waar SVW voor rust al op de paal schoot, deed Meerkerk dat tien seconden na de pauze. In plaats van een gelijke stand was het even later SVW dat de voorsprong vergrootte en de groepswinst veilig stelde. Meekerk kwam na de 4-1 nog wel op prachtige wijze iets dichter bij, maar het zondagsschot van Joop Friedeman was meteen een van de laatste schoten die Meerkerk zou lossen.

Een van de laatste, want in de allerlaatste minuut was het ook Jaimy Kooijman die zijn naam op het scoreformulier zette. SVW wist echter in totaal zesmaal het netje te vinden en dus was het SVW dat met een 6-3 overwinning de schoenen op mocht gaan poetsen voor de kwartfinale. Zoals gezegd is LRC dan de tegenstander. Net als Unitas-Leerdam Sport wederom een kraker tussen Gorinchem en Leerdam.

SVW: John Wijnbelt (2x), Mergim Shala (2x), Rida Assaban en Corné van Rosmalen
Meerkerk: Youri van Blanken, Joop Friedeman en Jaimy Kooijman

Altena - SVS’65 3-1
De Spijkse toeters en bellen mochten nog eenmaal uit de kast worden getrokken voor dit jaar. De supporters van SVS’65 hadden zich gedurende het toernooi positief onderscheiden, maar punten had dat nog niet opgeleverd. En dat was tegen Altena noodzakelijk. De verliezer van deze wedstrijd mag immers volgend jaar niet deelnemen. Voor Altena was een gelijkspel genoeg.

Maar dat risico wilden de mannen uit Nieuwendijk niet nemen. Via Richard de Laat kwam de ploeg in de oranje shirts op 2-0 voorsprong en daarmee doemde het degradatiespook al halverwege de eerste helft op voor SVS’65.

Na rust was het opnieuw Richard de Laat die de marge op drie bracht en in zijn eentje SVS’65 de das om leek te doen. Robin IJsselstijn gaf de Spijkse burger nog wel moed met de 3-1, maar het was vervolgens vooral Spijk-goalie Michel van den Berg die aan het werk werd gezet. En dat werk deed hij uitstekend. Genoeg voor de winst was dat niet, want in de laatste tien minuten van de poulefase werd niet meer gescoord. Altena zien we volgend jaar weer terug binnen de lijnen, SVS’65 niet. 

Altena: Richard de Laat (3x)
SVS’65: Robin IJsselstijn

Meer foto's en twee korte filmpjes volgen later vanavond of morgenochtend

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup