Logo regio-voetbal.nl
Nils den Hartog tevreden over debuut bij RKC
Nils den Hartog tevreden over debuut bij RKC (regio-voetbal.nl)

Nils den Hartog tevreden over debuut bij RKC

  •   keer gelezen   Nieuws

WAALWIJK/SCHOONREWOERD – De jonge talentvolle doelman Nils den Hartog uit Schoonrewoerd heeft vrijdag in en tegen Emmen zijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht van eerstedivisionist RKC Waalwijk. Na een prima eerste helft moesten de Waalwijkers hun meerdere erkennen in de Drentenaren, die uiteindelijk met 5-3 zegevierden.


“Vaste keeper Arjan van Dijk moest een neusoperatie ondergaan. Zelf ben ik ook lange tijd geblesseerd geweest. Bijna een jaar geleden brak ik op de eerste training na de winterstop mijn kuit- en scheenbeen. Sinds een paar weken ben ik weer fit. Na twee wedstrijden bij de beloften viel de keuze op mij”, geniet de twintigjarige Den Hartog nog na.

Contract
“Ondanks de vijf tegendoelpunten ben ik tevreden over mijn debuut. In de eerste helft heb ik een paar belangrijke reddingen verricht en dus denk ik wel dat ik mijn gezicht heb laten zien. Ook wel nodig, want op dit moment heb ik nog geen contract. Dat hoop ik de komende maanden af te dwingen. Bij RKC of anders bij een andere ploeg”, aldus de bij HSSC’61 op Het Plein opgegroeide keeper.

Jong team
“Ik heb drie jaar bij HSSC’61 in de jeugd gekeept. Toen ik een jaar of tien was, werd ik gescout door PSV. Uiteindelijk viel ik af en kon ik naar de jeugdopleiding van RKC/Willem II. Anderhalf jaar geleden heb ik bewust voor RKC gekozen, omdat ik daar meer kansen zag als keeper. Tot nu toe vallen de resultaten dit seizoen niet echt mee. Maar we hebben een superjong team. Tegen Emmen stond de helft uit de A1 van vorig jaar in het veld. Als we een paar jaar bij elkaar blijven, dan gaat het best goed komen met ons”, denkt Den Hartog.

Theo Sprong

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup