Logo regio-voetbal.nl

Veel belangrijke derby's in 3e klasse C

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Zaterdag 23 februari is een inhaalzaterdag met een vol programma. Het kan zomaar zijn dat vakantie(wintersport)perikelen diverse ploegen parten zullen spelen.


SteDoCo staat na twee opeenvolgende nederlagen nog steeds keurig vijfde in de derde divisie. De tweede periode is echter buiten beeld geraakt. Het is voor de Hoornaarse formatie zaak thuis tegen VVOG de winnende draad weer op te pakken.

1e klasse C
Eersteklasser Sliedrecht is weer helemaal terug in de titelrace. Om die vol te houden moet er gewonnen worden van WNC, dat nog in de race is voor de tweede periode (maar hierin afhankelijk is van Sportlust'46). Nieuw-Lekkerland kan rekenen op een geladen Oranje Wit, dat haar beste beentje voor zal zetten voor trainer Pippy Prumboom. Beide clubs doen mee in de strijd om de derde plaats.

GJS heeft hele andere zorgen. Het is voor ploeg van Cees Lagendijk te hopen dat het kwartje in de uitbeurt bij streekgenoot Almkerk 'ns een keer de goede kant op valt.

Papendrecht en Drechtstreek
Papendrecht is volop in de race voor de tweede periode in 2F. Zelf winnen van Wilhelmina'26 is het devies. En dan komt het op Nivo Sparta aan. Kan zomaar zijn dat het doelsaldo de doorslag gaat geven. Drechtstreek kan de zorgen een heel eind van zich af spelen door te winnen van hekkensluiter NOAD'32.

3e klasse C
3C dan, waar de derby's je weer om de oren vliegen. Met in deze klasse periodekansen voor onder meer SVW en De Zwerver. SVW speelt op 't Hoog tegen SV Meerkerk, dat de punten ook hard nodig heeft. De Zwerver ontvangt Schelluinen, op papier eveneens nog periodekanshebber, al is die mogelijkheid flink geslonken na de zeperd tegen VVAC. Een VVAC dat ASV Arkel ontvangt, de koploper die onverdroten op weg lijkt naar de titel. VVAC is inmiddels echter drie duels op rij ongeslagen en zal de huid op De Put duur verkopen.

De Alblas-Ameide is in deze klasse een subtopper. Opvallend is dat Ameide dit seizoen pas één keer verloor. Nu VVAC en SV Meerkerk punten aan het sprokkelen zijn, begin Streefkerk wat onrustig naar beneden te kijken. Trainer Raymond Sponselee zinspeelde dan ook al op een stuntje tegen Groote Lindt. Alblasserdam en Hardinxveld staan in de veilige middenmoot. Hun respectievelijke tegenstanders IFC en Unitas zullen vol gas geven op jacht naar broodnodige punten.

HSSC'61
HSSC'61 moet in 3D na de spectaculaire winst op koploper Sleeuwijk niet gaan zweven. Tegenstander GDC heeft zich namelijk de afgelopen weken ook weer opgericht en zal de punten zeker niet cadeau doen.

Peursum
Wisselvalligheid speelt Peursum parten in 4C, maar de kans op nacompetitievoetbal is zeker nog verkeken. Unitas'30 moet aan de Kerkweg te kloppen zijn.

4e klasse D
Groot-Ammers leek in 4D kort voor de winterstop de titelkansen te hebben verspeeld, maar een paar weken later is het gat met de kwakkelende koploper Brakel geslonken van tien punten tot virtueel slechts één punt! WSV Well lijkt de geelzwarten geen problemen te kunnen bezorgen. SV Noordeloos heeft wat goed te maken na de uitglijder bij hekkensluiter RKVSC, maar dat zal tegen streekgenoot Lekvogels niet meevallen.

Unitas-zondag
Zondaghoofdklasser Unitas is lang niet zo standvastig als voor de winterstop. IFC lijkt de weg echter helemaal kwijt, dus in Hendrik-Ido-Ambacht liggen er volop kansen voor de Gorinchemse nummer 5.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup