Bill Tukker:'Nieuwe koers riep weerstand op'

Nieuws 6 keer gelezen

PAPENDRECHT - Bill Tukker is ook komend seizoen hoofdtrainer van vv Drechtstreek. De Papendrechter kwam deze week tot overeenstemming met het bestuur van de zaterdagtweedeklasser.

“Het waren best intensieve besprekingen”, stelt Tukker vast. “We hebben een koers ingezet met meer discipline en structuur rond de selectie. Daarin moesten een goede organisatie, teambelang, vechtlust en discipline herkenbaar worden. Dat riep weerstand op, zoals vaker bij veranderingen. Die kwam overigens op een goed moment, nog vóór de contractbesprekingen. Hierdoor leerden bestuur en trainer elkaar sneller en indringender kennen. Als je namelijk besluit om met elkaar door te gaan, dan is dat wél voor minimaal anderhalf jaar en moet je precies weten welke koers je met elkaar wilt varen.”

Keuzes
Bill Tukker is een trainer die openstaat voor verschillende meningen, maar uiteindelijk duidelijk aangeeft hoe hij het wil hebben en het uitgestippelde pad blijft volgen. “In het voortraject ben ik heel ‘open minded’ en wil ik met iedereen van gedachten wisselen over de richting die we met z’n allen zouden kunnen opgaan, maar ik maak uiteindelijk de keuze en als die eenmaal gemaakt is, dan gaat het op de manier zoals is afgesproken. Bij Drechtstreek zijn daarin keuzes gemaakt die afwijken van hoe het in het verleden ging."

Teambelang
"De selectie en de periferie daarvan heeft moeten wennen aan mijn manier van werken. Ik ben vooral de coach van een team. Individuele inbreng van spelers is daarbinnen belangrijk, maar het individu mag nooit belangrijker zijn dan de ploeg. Je moet de prestatie namelijk mét elkaar leveren. Als een speler over uitzonderlijke individuele kwaliteiten beschikt, veelvuldig wedstrijden beslist en ook in het teambelang wil denken, en andere spelers bereid zijn om eventuele zwakke punten van hem te compenseren met strijdlust, dan kan dat een prima uitgangspunt zijn voor een teamsamenstelling en -prestatie. Maar ook daarbij staat het teambelang voorop. Deze afdeling heeft me al één ding heel duidelijk gemaakt: de ploeg die het scherpst aan een wedstrijd begint, wint in 2D acht van de tien keer. Strijdlust en mentaliteit geven op dit niveau écht de doorslag. Als je die niet kunt leveren, ga je de bietenbrug op. Daarentegen maakte de getoonde strijdlust van mijn ploeg tegen dorpsgenoot Papendrecht van mij een trotse trainer.”

Te wisselvallig
Dat Drechtstreek tegenvallend presteert in de tweede klasse -de Papendrechters staan tiende- heeft volgens Tukker met een aantal factoren te maken. “We raakten de voorbije zomer in de personen van Leon van Dalen, Jeroen Koppelaar en Timo Epping drie ervaren basisspelers kwijt. En enkele weken geleden lieten Christiaan en Remco Koremans weten voorlopig niet beschikbaar te zijn voor het eerste elftal. Zowel met de tweeling als zonder is de prestatiecurve nog te wisselvallig.”

Hoewel de gebroeders Koremans volgens ‘de officiële lezing’ afscheid namen vanwege drukke werkzaamheden met hun autorijschool, was op sportpark Oostpolder ook bekend dat ze moeilijk konden leven met de aanpak van de nieuwe trainer. Bill Tukker geeft aan dat op verzoek van de tweeling geen publicaties worden gedaan over de ontstane situatie.

“Na mislukte pogingen het eerder en intern op te lossen, hebben Remco en Chris aangegeven de gehele situatie - als gezegd - over de winterstop te willen tillen. Dat heb ik gerespecteerd. Als zij zich weer beschikbaar stellen, zullen we eerst wat schuurpunten moeten weg poetsen. Het heeft geen zin daar op vooruit te lopen.” 

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 14 minuten geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar gisteren
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 26 apr, 12:59