Vv Haaften wint 10.000 energie-euro's

Nieuws 6 keer gelezen

HAAFTEN - Voetbalvereniging Haaften is één van de negen landelijke winnaars geworden van de hoofdprijs van de Nuon Club Competitie. De vereniging krijgt 10.000 euro die moet worden geïnvesteerd in energiebesparing en duurzame energie.

Haaften was de enige Gelderse vereniging die vorige week de hoofdprijs in de wacht sleepte. Zeven andere Gelderse clubs winnen een energieadvies op maat. Onder die verenigingen zijn SCR (voetbalvereniging uit Rijswijk) en jeu de boulesvereniging L’Ammerzo uit Ammerzoden.

De Haaftense voetbalvereniging dankte de prijs aan de vele stemmen die werden uitgebracht op de website van Nuon. De energieleverancier had creatieve ideeën van de afzonderlijke clubs om hun energierekening omlaag te brengen op de website gezet.  Klanten werden uitgedaagd om hun stem uit te brengen op hun favoriete besparingsideeën. 

Besparing
Met het geld kan vv Haaften naar verwachting gemiddeld tien tot vijftien procent per jaar besparen op elektriciteit en aardgas. De gemiddelde energierekening van een winnende club is bijna 18.000 euro (inclusief btw). Een energieadviseur van Nuon gaat de winnende verenigingen helpen om effectieve bezuinigingmaatregelen in kaart te brengen.

De jury maakte op 1 december vijftig kanshebbers op de hoofdprijs bekend. In de jury zaten onder meer sportjournalist Toine van Peperstraten en voormalig hockey-international Kim Lammers. Selectiecriteria waren onder andere creativiteit, inzet en de inhoud van de inzending.

Energiebesparing is essentieel om de kosten in de hand te houden. Volgens Nuon ondervindt 40 procent van de leden aan den lijve dat hun club financieel in de problemen zit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 4 uur geleden
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 6 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13