Logo regio-voetbal.nl

Campagne 'BOB in de sportkantine'

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO - Begin maart gaat de campagne 'Bob in de sportkantine' van start in de regio's Voorne-Putten, Drechtsteden, Hoeksche Waard, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de gemeenten Goeree-Overflakkee, Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard. Onder het motto ‘Scoor eerst een Bob’ spoort de campagne bezoekers van sportkantines op een positieve manier aan alcoholvrij te rijden en met elkaar af te spreken wie als de Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Een echte Bob heeft 0% op!

Wat houdt de campagne in?
De campagne is gericht op sporters en supporters die na het trainen of een wedstrijd met de auto naar huis rijden. De campagneperiode loopt maart t/m de zomervakantie. Voor de eerste 50 sportverenigingen (met een kantine in eigen beheer) die meedoen aan de campagne is een gratis campagnepakket beschikbaar (met bierviltjes, een dripmat, draagtrays en posters).


Sportverenigingen  wordt gevraagd via de website, nieuwsbrief en/of sociale media aandacht te schenken aan de Bobcampagne. Elke deelnemende sportvereniging ontvangt een pakket met campagnemateriaal.

Wat levert het uw club op?
- Elke club kan deelnemen aan gratis extra ondersteunende acties.

- Een sponsorbord voor langs het veld. Het sponsorbord is een standaard bord van trespa (6 mm) voor langs het veld. Voor clubs die nog geen Bobsponsorbord hebben is er een beschikbaar. Het bord wordt op de club afgeleverd.

- Een IVA-training voor het kantinepersoneel op de club. Als sportvereniging met een eigen sportkantine moet u ervoor zorgen dat barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) volgen. Als u meedoet aan deze campagne kunt u op uw vereniging een gratis IVA laten verzorgen door een docent van Sportservice Zuid-Holland.

- Een bezoek van ons campagneteam tijdens een toernooi of evenement. Tijdens een Bob-event gaat het team op een leuke manier in gesprek met de kantine bezoekers en worden er Bobafspraken gemaakt. Elke Bob wordt beloond met een sleutelhanger of bidon. Ook maakt elke Bob kans op leuke prijzen. Bij ieder event is een aantal Bobluchtbedden te winnen met het BOB-goal.

Waarom gaat Bob de sportkantine in?
Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de mensen die na een bezoek aan de sportkantine achter het stuur kruipt, geheel of bijna nuchter is. Toch blaast 1 op de 10 automobilisten meer dan is toegestaan. En 5% zelf flink meer. Daar is dus nog winst te halen. Want we willen allemaal dat sporters, supporters en andere weggebruikers veilig thuiskomen.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup