Logo regio-voetbal.nl

SVW, GJS en Altena naar kwartfinales PCC

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - SVW, GJS en Altena zijn de eerste drie kwartfinalisten van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup. Titelverdediger Unitas zit na de zinderende 3-4 nederlaag tegen stadgenoot SVW in de wachtkamer, maar gaat vrijwel zeker mee naar de laatste acht.

In de kwartfinales lonkt een replay van de finale van vorig jaar. De kans is groot dat Unitas en Leerdam Sport'55 al in deze fase van het toernooi tegenover elkaar komen te staan.

Groep A
In groep A was de stadsderby tussen Unitas en SVW niet alleen op papier een absolute kraker. De 1500 toeschouwers in de bomvolle Oosterbliek zaten 40 minuten lang op het puntje van hun stoel. Van een akkoordje (bij een gelijkspel zouden beide teams doorgaan) was nimmer sprake. De titelverdediger en het in het toernooi teruggekeerde SVW maakten pure reclame voor het zaalvoetbal.

SVW keek zeer snel tegen een 1-0 achterstand aan, maar herstelde zich aan de hand van de uitblinkende John Wijnbelt en de fantatisch keepende Aljan Dekker. De streepjes wonnen terecht met 3-4. Voor SVW scoorden John Wijnbelt (2x), Kamal Ettaoufiki en Khalid Bendami. De Unitas-treffers kwamen van de voet van Jamy Goemaat, Chrsitiaan Perrier en Mohammed Boukrouche.

In dezelfde poule elimineerde Groot-Ammers Almkerk. De geelzwarten bogen in de slotfase een 0-1 achterstand om in een knappe 3-1 overwinning, waardoor Almkerk volgend jaar zal ontbreken in De Oosterbliek.

Groep B
In groep B ging de zege naar GJS, dat diep moest gaan om Raptim van zich af te houden. Het werd 1-0 door een goal van Sjors Hendriks.

HSSC'61 is er volgend jaar niet bij na het pak slaag dat het kreeg (10-0) van het tot zaterdag ook nog puntloze Heukelum.

Groep C
Debutant Altena is de derde ploeg die al zeker is van een kwartinaleplaats. Het moest tegen Hardinxveld een 3-1 achterstand wegpoetsen. De uiteindelijke 4-4 was voldoende voor Altena om eerste te worden in poule C. Hardinxveld incasseerde in een kort tijdsbestek twee gele kaarten en verspeelde in die fase de overwinning.

LRC klopte Lekvogels met 4-0 en is er in tegenstelling tot de Lexmonders volgend jaar weer bij.

Groep D
In groep D kan het werkelijk nog alle kanten op en zal de derby tussen Sleeuwijk en Kozakken Boys maandagavond beslissend zijn. Het uitgespeelde Woudrichem heeft zes punten en zal de verrichtingen van de buren met buitengewone belangstelling volgen.

Kozakken Boys nam dankzij Youri Huyzer een 2-0 voorsprong tegen Woudrichem, maar kreeg toch de kous op de kop: 2-4. Marinko de Haas was met drie doelpunten topscorer aan Woerkumse kant.
Sleeuwijk (Josbert Wemmenhove 3x en Tim Saaman 2x) schakelde Vuren met 5-2 uit en blijft hierdoor kansrijk, al zal het tegen Kozakken Boys een ruim verschil nodig hebben om door te gaan.

Groep E
In groep E gaan Sliedrecht en Rijswijkse Boys maandagavond onderling de poulewinst betwisten. Sliedrecht wees Herovina met 6-2 terug (5x Fitim Meha) en Rijswijkse Boys was op schot tegen Asperen: 9-2. Martin Kant legde er vier binnen.

Groep F
Leerdam Sport'55 is dicht bij de winst in groep F. De verliezend finalist van de vorige editie klopte sv Meerkerk, dat weinig initiatief toonde, met 3-0 (2x Cyril Menges).
SteDoCo was met 6-1 te sterk voor Schelluinen, dat moet vrezen de toernooi-editie van volgend jaar mis te lopen. Jamey van der Meer scoorde driemaal voor SteDoCo.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup