Logo regio-voetbal.nl

Van Helmond: 'Voordeel dat ik er blanco instap'

  •   keer gelezen   Nieuws

GIESSEN/RIJSWIJK – Marcel van Helmond keert terug in het zaterdagvoetbal als de eerste (hoofd)trainer van GRC 14.

Van Helmond(47) is geen onbekende in de streek. Na zijn profcarrière voetbalde hij bij Kozakken Boys en Achilles Veen. Als trainer had hij vier seizoenen WNC uit Waardenburg onder zijn hoede.

“Trainer/coach bij een fusieclub die aan het eerste seizoen begint is inderdaad geen normale zaak. Het is dan altijd moeilijker managen dan bij een club die al even meedraait”, beseft Van Helmond.

Team
De eerste opdracht voor Van Helmond bij GRC 14 is helder. “We gaan eerst proberen er een team van te maken. Ik heb een half jaar de tijd om beide eerste elftallen te bekijken, om me daarna te kunnen beraden op een juiste samenstelling. Het hele grote voordeel is dat ik er helemaal blanco instap.”

Van Helmond zal de komende maanden veelvuldig langs de lijn staan bij zowel Rijswijkse Boys als Giessen.

Met zijn functie bij GRC 14 keert Marcel van Helmond terug in het zaterdagvoetbal. “Ik heb een uitstapje gedaan naar IFC en nu SCO/TOFS, maar mijn voorkeur ligt bij het zaterdagvoetbal. Ik vind het fijn weer terug te zijn”, aldus de voormalig WNC-coach.

Bagage
Rijswijkse Boys-voorzitter Kees Bouman is blij met Van Helmond. “Hij is volgens ons de geschikte man om er een team te smeden. Hij heeft ook affiniteit met jeugd en dat is ook heel belangrijk. En het is iemand met heel wat bagage.”

GRC 14 telde achttien sollicitanten. De driekoppige selectiecommissie koos er drie trainers uit voor een gesprek. Bouman: “Uit de drie trainers die overbleven, kozen we afzonderlijk alle drie precies voor dezelfde.”          


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup