Logo regio-voetbal.nl

Driemaal is scheepsrecht voor Nieuw-Lekkerland en Hulsbosch

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUW-LEKKERLAND - Driemaal is scheepsrecht voor vv Nieuw-Lekkerland en trainer Ronald Hulsbosch. De 45-jarige inwoner van Papendrecht verruilt aan het einde van dit seizoen hoofdklasser Heinenoord voor de eersteklasser van sportpark Excelsior.


“Ik ben in het verleden al eens twee keer benaderd door Nieuw-Lekkerland”, vertelt Hulsbosch. “De laatste maal dat dat gebeurde zat ik net een half jaar bij vv Heinenoord. Ik vond dat geen goed moment om aan te kondigen dat ik van club zou gaan switchen. Bovendien zag ik veel perspectief in mijn selectie. De jongens leverden al dat seizoen het bewijs dat ik het goed gezien had, want we promoveerden naar de hoofdklasse.”

Op dat niveau heeft Heinenoord het niet gemakkelijk. “Toch ga ik er alles aan doen om klassenbehoud te bewerkstelligen”, zegt Hulsbosch. “Maar ik druk de jongens ook op het hart om te genieten van hun huidige status. Dat Heinenoord in de hoofdklasse speelt is écht bijzonder. In principe zou de vereniging al heel tevreden mogen zijn met het eersteklasserschap.”

Kop koffie
Zijn keuze om na de zomer voor vv Nieuw-Lekkerland  te gaan werken nam Hulsbosch na goede gesprekken met de technische commissie en de voorzitter van die club. “In eerste instantie heb ik, kort nadat de club bekend maakte afscheid te zullen nemen van Jan Verveer, onder het genot van een kop koffie een prettig gesprek gevoerd met Aart van der Ham. Dat leidde tot een nieuwe ontmoeting, maar dan in breder verband. Nog dezelfde dag kreeg ik een telefoontje dat de club de deal wilde rondmaken.”

Ronald Hulsbosch heeft een goed gevoel bij zijn aanstaande broodheer. “Nieuw-Lekkerland is een naam in het amateurvoetbal, beschikt over een prachtige accommodatie en veel supporters. Bovendien spelen het tweede elftal en de A1 op een zeer aanvaardbaar niveau; ook dat woog mee in mijn beslissing om hier te tekenen. Uiteraard hoop ik dat het eerste elftal behouden blijft voor de eerste klasse. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan wil ik de ploeg zo snel mogelijk terugbrengen naar het niveau waar men vandaan kwam.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup