Logo regio-voetbal.nl

LRC, Tricht en Asperen azen op periodetitel

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Komend weekend worden de eerste prijzen verdeeld. LRC, Tricht en Asperen maken kans op de eerste periodetitel.


LRC maakt zaterdag op het eigen sportpark in een rechtstreeks duel met Zuidvogels uit wie de winnaar wordt van de eerste periode in 1A. VVZ’49 heeft eveneens zestien punten en maakt dus ook nog kans.

Zoals bekend heeft Leerdam Sport in diezelfde klasse andere sores. De ploeg aast nog steeds op zijn eerste punten. In de uitbeurt bij FC Breukelen zal een eerste punt een verrassing zijn.

Achterhalen
Ook Tricht is in de 2e klasse F nog in de race om de prijzen. De ploeg speelt bij GVV’63 uit en moet minimaal winnen om koploper Lienden te kunnen achterhalen. Als Lienden zelf wint, gaat de periode naar de Betuwse club. Tricht is ook nog afhankelijk van Roda Boys, dat nog een wedstrijd minder gespeeld heeft.

WNC gaat in Dalem op bezoek bij GJS, dat steeds beter begint te draaien. De Waardenburgers zijn dit seizoen nog wat wisselvallig. sc Everstein krijgt met Roda Boys dus bezoek van een ploeg die bovenin meedraait.  

Subtop
In 3C is Papendrecht al verzekerd van de nacompetitie. Herovina speelt thuis tegen Peursum een duel om een plek in de subtop. Datzelfde geldt voor ASH en sc Amstelwijck, die elkaar in Dordrecht ontmoeten.

In de derde klasse D heeft Heukelum zijn eerste punt gehaald. Het zal een pittige klus worden ook bij Sleeuwijk een positief resultaat te halen. Voor Heukelum-trainer Arjan de Vries wordt het een weerzien met zijn vorige club.

Afhankelijk
Asperen kan zijn prima seizoensstart zaterdag bekronen met de eerste periodetitel in 4C. De ploeg van Richard Smaal is daarbij echter wel afhankelijk van het resultaat bij Lekvogels-Streefkerk. Asperen zal zelf moeten winnen van Haaften en dan hopen dat Streefkerk niet wint.

SVS’65 had zaterdag in Vuren recht op minimaal zijn eerste punt van deze competitie, maar het verloor met liefst 4-1. In Spijk wacht de ploeg een nieuwe uitdaging als HSSC’61 op bezoek komt.  Vuren behaalde afgelopen weekend dus zijn eerste punten. Bij sv Noordeloos mag de Vuren laten zien dat of dit de ploeg bevrijd heeft.

Punten
Beesd bewijst in de zondagse 3e klasse C voetballend prima mee te kunnen. De ploeg weet dit echter nog niet voldoende om te zetten in punten. Tegenstander Wilhelmina kreeg afgelopen weekend met 5-0 klop van RKDVC en zal dus gebrand zijn op herstel. Rhelico start in 4F tegen medepromovendus en hekkensluiter Hurwenen als favoriet.

Maarten van Hoogevest

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup