Logo regio-voetbal.nl

Periodetitel gloort voor LRC Leerdam

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM - Het werd zaterdag na de 1-0 overwinning in ‘El Glassico’ tegen Leerdam Sport een latertje voor het grootste deel van de selectie van LRC Leerdam. De groep werd rond 21.00 uur bij aankomst op Bruinsdeel met vuurwerk onthaald. Na het feest in de eigen kantine met de supporters, ging het feest verder in de spiegeltent in het Lingebos. Daar was tot in de vroege zondagmorgen het grote feest van sponsor Van Ekeren. De knop moet nu om, want zaterdag komt medekoploper Zuidvogels naar Bruinsdeel, met als inzet voor beide ploegen de periodetitel.


Trainer Marcel van Steenis worstelt twee dagen na de winst op Leerdam Sport nog steeds met de vraag wat er zaterdagavond in de ‘Hel van West’ na de rust fout ging bij zijn ploeg. “Voor de pauze waren wij oppermachtig, maar vergaten ons te belonen met meer dan die ene fraaie goal van Danny van Steijn. Daarna zijn wij achteruit gaan lopen waardoor de ruimtes voor onze middenvelders te groot werden en zijn wij niet meer onder de druk van de tegenstander uitgekomen. Dat moet zaterdag echt anders.”

Van Steenis noemt de voorbereiding op de kraker tegen Zuidvogels, waarbij LRC Leerdam moet winnen, niet ideaal. “De dinsdagtraining is bij ons stevig, met een behoorlijke conditionele prikkel. De wedstrijd van ‘onder 23 jaar’ op woensdag tegen Unitas komt ons niet zo goed uit."

Afwezigen
Van Steenis kan voorlopig niet beschikken over middenvelder Hans Odijk die toch een bandje in zijn enkel heeft gescheurd. Hij moet drie weken extra rust nemen en heeft er dan zes weken opzitten. Het is nog even afwachten hoe de blessure van Bart Muilenburg zich ontwikkelt. Op Tim Ippel en Danny Verwolf rekent de oefenmeester uit Geldermalsen het hele seizoen niet meer.

Het verhaal van Rutger van der Kleij is elders op regio-voetbal te lezen. Van Steenis: “Hij gaat er vier maanden tussenuit. Het is hem gegund. Wij zullen hem bij terugkomst weer goed kunnen gebruiken. Intussen moet Sebastiaan Gielens weer het juiste ritme vinden.”

Balans
Vanaf nu is dus alles op de wedstrijd tegen Zuidvogels gericht. “Wij zijn nu zo dicht bij die periodetitel, die kans moeten wij pakken. Het geeft ook rust als je een periodetitel op zak hebt. Promotie naar de hoofdklasse blijft immers ons belangrijkste doel. Ik heb er vertrouwen in. Jonge gasten als Vincent Verheul, Rogier Gerritsen, Wesley Vaes, en Robin Boekhout worden alleen maar beter. Met spelers als André Zondag en Arie van Houwelingen in de groep, zit het met de balans in het elftal wel goed.”

Voor Van Steenis heeft de competitie de hoogste prioriteit, maar hij laat het bekertoernooi zeker niet lopen. Uit de koker kwam eerst Best Vooruit als tegenstander. Die wedstrijd wordt op 26 november in Best gespeeld. De winnaar van dit duel krijgt te maken met de winnaar van Marvilde tegen Nuenen. “Lastig, maar wel te doen. Ik vind het bekertoernooi heel nuttig voor spelers die een kans verdienen om zich te laten zien.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup