Logo regio-voetbal.nl

Bijna-stunt Kozakken Boys tegen FC Utrecht

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM - Kozakken Boys nam het dinsdagavond voor de derde ronde van de KNVB beker op tegen eredivisionist FC Utrecht. De amateurs haalden bijna een stunt uit. Pas in de verlenging kregen de profs van FC Utrecht de ‘Boys’ op de knieën met de 1-2.


Het werd een aansprekende voetbalavond op het bomvolle en sfeerrijke De Zwaaier. Kozakken Boys ging het bekerduel in als de underdog en de profs van FC Utrecht moesten maar zien om de klus te klaren en geen gezichtsverlies te lijden. Trainer Jan Wouters was al gewaarschuwd, dat Kozakken Boys een fris en goed voetballende ploeg heeft.

De thuisclub moest het wel doen zonder de geblesseerden Sjoerd van der Waal, Wesley Pollemans, Mohamed Hammouti en Carlos Ramos. Kozakken Boys hoopte dan ook zonder verdere schade de bekerwedstrijd af te werken, aangezien er voor de competitie een paar belangrijke weken voor de deur staan.

Aangeslagen
Na het aftasten in de beginfase had FC Utrecht het meeste balbezit. Kozakken Boys liet zich onder aanvoering van Theo Lucius echter niet van de wijs brengen. Het bleef bij een paar schoten van Jens Toornstra en Kai Heerings, die over het doel van keeper Mathijs Donatz verdwenen. Aan de andere kant claimde Kozakken Boys een penalty, nadat Arif Irilmazbilek naar de grond werd getrokken.

Halverwege de eerste helft had Irilmazbilek meer geluk na een geslaagde combinatie met Ismail Yildirim. De spits van Kozakken Boys schoot de 1-0 langs keeper Robbin Ruiter. Een stunt leek in de maak en FC Utrecht oogde aangeslagen. Pal voor rust had Richie Basoski de stunt kunnen vervolmaken. De linkeraanvaller strandde op keeper Ruiter. 

Uit de lucht
Ook na de rust hield Kozakken Boys zich goed staande. FC Utrecht drong wel aan, maar de 1-1 in de 62e minuut kwam uit de lucht vallen. De schietpoging op goed geluk uit de draai van Jacob Mulenga verdween, na door een verdediger te zijn aangeraakt, met een boog in de verre bovenhoek.

Bij Kozakken Boys begonnen de krachten in de slotfase af te nemen, maar de Werkendammers kregen in slotseconden nog de kans om het af te maken. De vrije invaller Benjamin Martha kreeg de bal echter niet in het Utrechtse doel.

Hands
In de verlenging had FC Utrecht de moegestreden Kozakken snel op de knieën. Jens Toornstra wurmde zich langs een verdediger en schoot onhoudbaar via de onderkant van de lat de 1-2 binnen. Het was scheidsrechter Eric Braamhaar en zijn assistent wel ontgaan dat Toornstra de bal met de hand meenam.

Genoten
Ondanks de uitschakeling had Arif Irilmazbilek, die zijn eerste treffer tegen een profclub scoorde, genoten. “Het was een mooie wedstrijd. Jammer dat die goal van FC Utrecht er in de tweede helft wat knullig in valt. Met onze laatste krachten haalden we de verlenging over de streep. Het is een mooie avond geweest om nog lang over na te praten”, vond de spits van Kozakken Boys.

Maximale inspanning
Trainer Dogan Corneille was realistisch. “Eigenlijk weet je dat het gebeurt. Je levert de maximale krachtsinspanning en je verkoopt je huid duur, maar je verliest de wedstrijd. De kwaliteitsverschillen zijn groot, met name het fysieke. Als je dan nog de verlenging in moet, is het net teveel. Dat we er een verlenging uitsleepten, was al verdraaid knap van ons”, reageerde de trainer van Kozakken Boys.

“We zijn blij met dit avontuur, hebben wat geld overgehouden en hoeven ons niet te schamen.”

Geduld
Collega Jan Wouters was blij dat de klus geklaard was. “Dit zijn moeilijke en vervelende wedstrijden. Dan moet je een hoger baltempo aanhouden en dat deden we niet. De tweede helft zijn we uit het geduld blijven voetballen. Dan zie je dat bij Kozakken Boys spelers omvallen met kramp en dan weet je dat de goal gaat vallen”, kon de trainer van FC Utrecht opgelucht ademhalen.

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup