SVW toont in Woudrichem twee gezichten

Nieuws 24 keer gelezen

WOUDRICHEM - Op sportpark Het Bolwerk in Woudrichem toonde SVW zaterdag twee gezichten. Voor rust werd er naar hartenlust aangevallen en combineerde men zich snel naar een 0-2 voorsprong. Na rust werd die voorsprong snel weggegeven met laks voetbal, waarna de streepjes in de slotfase veerkracht toonden en zich naar een uiteindelijk verdiende 2-3 zege speelden.

Het duel om des keizers baard, beide teams waren al uitgeschakeld na twee van de drie duels in deze bekerpoule, startte met een fris aanvallend SVW. Al na tien minuten krulde Haszib Amanzada op beheerste wijze de bal in de verre hoek, 0-1. Even daarna werd de voorsprong zelfs verdubbeld, toen Johan van Es op rechts zijn brommer startte, voorbij zijn verdediger snelde en de kordate Khalid Bendami op maat bediende, 0-2. De thuisclub voetbalde lekker mee en wilde er een echte wedstrijd van maken.

Wakker
In de 66e minuut was het raak voor Woudrichem. Danny Groeneveld tekende voor de 1-2. Terwijl SVW nog aan het bekomen was van de tegentreffer, vloog de gelijkmaker er al in. Roy van Sonsbeek kegelde de bal van ruime afstand hard en via de paal in de verre hoek, 2-2.

SVW schoot hierna plots weer wakker en eerst was het Johnny Wijnbelt die de bal net naast het doel prikte. In de slotfase liet Khalid Bendami voor de tweede maal zijn doeltreffendheid zien toen hij de verre hoek vond en hiermee de 2-3 overwinning voor SVW veilig stelde. Het leuke en doelpuntrijke duel in Woudrichem kreeg hiermee alsnog de verdiende winnaar.

Volgende week opent SVW de competitie met een zeer lastige uitwedstrijd tegen titelfavoriet Roda Boys / Bommelerwaard. De aftrap in Aalst is om 14.30 uur.

• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 9 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13