De Gram trekt overschrijving naar Leerdam Sport in

Nieuws 4 keer gelezen

Utrecht/Regio – Gerard de Gram besloot eind april om het nieuwe voetbalseizoen voor Leerdam Sport ’55 te gaan spelen. Maar hij kwam terug op zijn beslissing en speelt vanaf augustus “gewoon” bij derdeklasser Heukelum.

“Voor alle duidelijkheid: in goed overleg met Leerdam Sport en met alle begrip van trainer Pim van Dam”, begint Gerard de Gram aan zijn uitleg. “Toen ik op Koninginnedag mijn jawoord gaf zag mijn voetbalwereld er anders uit. Leerdam Sport speelde nog in de tweede klas en ik had weliswaar een drukke baan, maar niet zo hectisch als de laatste maanden in mijn nieuwe job. Overigens wel bij hetzelfde bedrijf, maar ik moet nu langer werken en heb meer verantwoording gekregen. Ook zijn er volop kansen om te groeien in mijn functie. Verder wil ik ook mijn sociale contacten blijven onderhouden.”

De in Geldermalsen geboren, maar in Leerdam opgegroeide De Gram begon zijn voetballoopbaan bij LRC. “Ik heb drie jaar in het eerste elftal gespeeld. Samen met de broertjes Spruijt en mijn eigen broer Jos zijn we acht jaar geleden naar Heukelum gegaan. We promoveerden gelijk naar de derde klas, om een seizoen later weer te degraderen”, herinnert de onlangs 30 jaar geworden IT-consultant.

Knietjes in de rug
Na een paar seizoen was hij “klaar” met Heukelum, zoals hij zelf omschrijft. “Op verzoek van mijn vrienden Danny Kruijer en Yme van Gent meldde ik mij ook bij H.S.S.C. ’61. Een volkomen andere voetbalcultuur en een trainer, die verdedigers leerde om aanvallers met knietjes in de rug uit hun spel te krijgen. Ik was er snel klaar mee en besloot mijn overschrijving in te trekken. Dat was al in de voorbereiding, het was toen best heftig om je vrienden teleur te stellen. Dat gevoel heb ik nu niet”, aldus de inwoner van Utrecht.

“Toen mijn maatje Darren de Vries besloot voor een jaartje naar Curaçao te gaan en Sil van Putten vertrok naar Leerdam Sport, ging ik dit voorjaar op zoek naar een vereniging waar ik nog een keer wilde presteren. Net zoals in mijn beginjaren bij LRC. Toen Leerdam Sport op mijn pad kwam, leek mij dat de ideale vereniging. Ik ken veel mensen, oud-Heukelum spelers en natuurlijk ook Leerdammers. Bovendien is Leerdam Sport de laatste jaren enorm opgebloeid. Ik hoopte er het niveau van mijn LRC-tijd terug te vinden.”

De Gram begon enthousiast met een paar keer per week hardlopen, maar tijdens die persoonlijke voorbereiding kwam hij tot inkeer. “Uit ervaring weet ik dat eersteklasniveau veel van je vraagt. Ik wilde topfit zijn. Gelet op mijn huidige reis- en werktijden, acht uur op kantoor en tegen zessen naar huis,  kwam ik tot de conclusie dat het niet slim was om aan dit avontuur te beginnen. Een keertje eten bij mijn moeder of een boterhammetje tussen Rotterdam en Leerdam is niet erg, maar niet standaard. Pim van Dam heeft nog geprobeerd mij over te halen. Ik vond het beter om elkaar nu de hand te schudden, dan halverwege de voorbereiding of later in de competitie. Heel erg jammer, want ik had er ontzettend veel zin. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat de stadsderby tegen LRC weer op het programma staat, dat had ik wel mee willen maken. Maar ik moet realistisch zijn, twee keer per week trainen bij Heukelum wordt voor mij al lastig.”

Discipline
Over komend seizoen is De Gram, ondanks het vertrek van smaakmaker Sil van Putten, hoopvol. “Sil is met, 25 goals en tien assists, niet te vervangen. Maar we spelen dit seizoen in Brabant en de tegenstanders acht ik minder sterk. Bovendien beschikken we over een talentvolle groep, waarin wel de nodige discipline ontbreekt. In de nieuwe trainer Arjan de Vries heb ik veel vertrouwen. Een aimabele man, met verstand van voetbal. Hopelijk brengt hij eindelijk stabiliteit bij Heukelum, want tien trainers in acht seizoenen is veel.”

Foto: DBRN fotografie

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 1 uur geleden
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 3 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13