Aanhaken of afhaken voor Arkel en Streefkerk

Nieuws 9 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De derde topper op rij mag door ASV Arkel niet verloren worden. Is dat wel het geval, dan lijkt de ploeg van Teus Jakobs uitgeschakeld voor de rechtstreekse promotieplekken.

Het is april en dus breken ook in het gebied van onze kranten Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl de beslissende weken in de voetbalcompetitie aan.

Hoofdklasser SteDoCo krijgt een zware dobber aan nummer 3 RVVH, temeer daar de thuisploeg verre van compleet kan aantreden. Vrijwel zeker ontbreekt sowieso het geblesseerde spitsenduo Willem Looijen (hamstring verrekt) / Sam Versluis (bloeduitstorting en mogelijk kneuzingen bij kuit- en scheenbeen). Naar verwachting zal Pascal van Delden hierdoor de spitspositie innemen. @RVoetbal doet verslag.

Nieuw-Lekkerland zette trainer Marco van Rijn deze week op de keien, maar zal dat niet met de gedachte hebben gedaan dat het vege lijf nog te redden valt. Met Johan van Bijsterveld en zijn Achilles Veen komt er een 'oude bekende' naar sportpark Excelsior. Veen staat momenteel elfde en zal dus nog minimaal een plaatsje moeten stijgen om de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Hijgen
Nummer 11 Almkerk hijgt inmiddels weer in de nek van De Zwerver en dus geldt in 1C een zelfde scenario voor de Kinderdijkers. Het sein staat op De Schans nog allerminst op veilig. Met de uitbeurt tegen kampioenskandidaat Oranje Wit in het vooruitzicht geen prettig gegeven.

Alblasserdam kan na het Paasweekend opgelucht ademhalen en zich in alle rust gaan voorbereiden op de nacompetitie. De uitbeurt tegen nummer 2 LRC zal zwaar worden, hoewel ook de toppers week in, week uit punten morsen. Drechtstreek treft in Pelikaan eveneens één van de titelkandidaten.

Vrijuit
Voor tweedeklasser Ameide is het zaak te winnen van hekkensluiter The Gunners. Sv Meerkerk heeft het nacompetitieticket binnen en kan dus vrijuit spelen tegen SC Everstein, dat met zes punten een uitstekend Paasweekend beleefde.

Degradatie
In 3C kan de derde opeenvolgende degradatie van Schelluinen zaterdag al een feit worden. Bij een nederlaag tegen 'concurrent' Groote Lindt is het zover.
VVAC ontvangt koploper GJS. In Dalem werd het 3-3 en de vraag is of de groenwitten een dergelijk 'stuntje' kunnen herhalen. Groot-Ammers moet kunnen winnen van Unitas, dat er dit seizoen maar niet in slaagt de verwachtingen waar te maken.

Voor Papendrecht staat opnieuw een topper op het programma. Tricht -winnaar van de tweede periode- is na de winterstop soeverein en zal ook Papendrecht maar wat graag pootje willen lichten. De Alblas neemt het in Dordrecht op tegen SC Amstelwijck, dat de punten goed kan gebruiken om zich definitief in veiligheid te spelen.

Must
Na de (verloren) ontmoetingen tegen Peursum en ZBC'97 speelt vierdeklasser ASV Arkel in en tegen Streefkerk alweer de derde topper op rij. Voor beide streekgenoten geldt dat winst een 'must' is. @RVoetbal is erbij op Streveland. Bij een gelijkspel is Peursum de lachende derde, mits het zelf weet te winnen van HSSC'61.
Noordeloos pakte tegen Raptim weer eens drie punten en dat smaakt naar meer. Maar of Lekvogels hieraan wil meewerken...?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 25 minuten geleden
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 2 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13