Logo regio-voetbal.nl

Arie Schep: 'Ik had langer willen blijven'

  •   keer gelezen   Nieuws

KINDERDIJK - Aan de verbintenis tussen De Zwerver en hoofdtrainer Arie Schep komt al na één seizoen een einde. Volgens het bestuur van de Kinderdijkse club is het besluit in goed overleg genomen. Schep op zijn beurt “wil er niet te veel over kwijt.”


“Toen ik hier van de zomer terugkwam, was dat met de intentie om meerdere jaren bij De Zwerver te gaan werken”, zegt de Vurenaar.

“Ik had écht langer willen blijven. Van daar uit geredeneerd is het jammer dat de samenwerking tot slechts één seizoen beperkt blijft. Hoe dat komt? Daar wil ik eerst intern nog over gaan praten. Het enige wat ik er nu over wil zeggen is dat er sprake is geweest van stroef lopende communicatie. Zonde. Een goed gesprek had wellicht ruis kunnen weghalen.”

Sympathie
Schep maakte na zijn afscheid van vv Rijsoord een bewuste keuze om terug te keren bij De Zwerver, een club die hij al eerder diende.

“Ik had en heb veel sympathie voor deze vereniging”, zegt hij. “Ik wist echter ook dat ik het niet gemakkelijk zou krijgen. Er waren wat belangrijke spelers, onder wie Gwaeron Stout, vertrokken en ik zou te maken krijgen met een niet al te brede selectie. Eenmaal in competitie zat het ons in een aantal wedstrijden absoluut niet mee. Pelikaan-uit was daar een treffend voorbeeld van."

"Tot aan het moment waarop Matthijs Vermaat met een rode kaart werd weggestuurd, hadden we dat duel onder controle en wist ik zeker dat we onze tegenstander counterend op een nederlaag konden trakteren. Het pakte evenwel anders uit… Zo zijn er meer voorbeelden te noemen van ongelukkige verliespartijen. Gelukkig wonnen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop met 4-1 van Terneuzense Boys, waardoor we weer aansluiting hebben bij de middenmoot. Ik verwacht straks nog een paar plekjes naar boven op te schuiven. Als we rond de zevende, achtste plaats eindigen, hebben we het goed gedaan.” 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup