Logo regio-voetbal.nl

Philip den Haan: 'Verhaal van Sleeuwijk klinkt goed'

  •   keer gelezen   Nieuws

SLEEUWIJK – Voor de buitenwacht is het best een verrassende keuze: Philip den Haan, met ingang nieuwe seizoen trainer van derdeklasser Sleeuwijk.

Iedereen zou verwachten dat de 53-jarige Werkendammer, die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij eersteklasser Heerjansdam, zijn oog zou laten vallen op minstens een eersteklasser of hoger.

Den Haan is duidelijk over zijn keuze. “Omdat vanaf het eerste contact met Sleeuwijk het er veelbelovend en uitdagend uitzag. Dan gaat het gevoel ook een bepaalde rol spelen. Het bestuur van Sleeuwijk heeft een plaatje geschetst. Ik kan me daar wel in vinden. Ze hebben met allerlei trainers van alles al geprobeerd, maar ze willen nu met een iets meer ervaren man een stap naar stabiliteit maken. Sleeuwijk wil graag tweedeklasser worden en dan ook blijven. Ze willen ook de stap van de jeugd naar de selectie kleiner maken. Het verhaal van Sleeuwijk klinkt goed. Voor mij, en dat klinkt natuurlijk als een cliché, een uitdaging die ik graag aan ga.”

Lastig
Het trainerschap bij Sleeuwijk past voor de oud-Kozak ook beter bij zijn huidige dagelijkse werkzaamheden. “Als ik voor een club had gekozen waar drie keer getraind moet worden, zou het nu ook lastig zijn geweest”, aldus Den Haan, die overigens wel zijn ambities om nog eens bij een club van een hoger niveau aan de slag te gaan, overeind laat staan.

De huidige Heerjansdam-trainer was eerder onder meer ook trainer van Kozakken Boys, Unitas, Zwart Wit’28, Heinenoord, IJsselmeervogels, Nivo Sparta en Sparta Nijkerk. Na zijn voetballoopbaan bij Kozakken Boys en Unitas begon Den Haan zijn trainersloopbaan bij Woudrichem.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup