Logo regio-voetbal.nl

Opnieuw een topper voor Alblasserdam

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - De negende speelronde biedt voor de clubs in de Alblasserwaard weer tal van interessante wedstrijden. Alblasserdam-LRC, de topper in de 1e klasse C, is er één van.

Paniek heeft zich nog geen meester gemaakt van trainer John Vink, maar feit is wel dat hoofdklassedebutant Stedoco in de competitie een opkikker kan gebruiken. Een goed resultaat bij het op de vierde plaats staande RVVH zal op voorhand echter niet gemakkelijk zijn.

Het voert wellicht wat te ver om te zeggen dat de uitbeurt bij Achilles Veen (een weerzien met trainer Van Bijsterveld) voor Nieuw-Lekkerland cruciaal is, maar het zit er niet ver vandaan. Om de degradatiezorgen te verlichten zullen de punten meegebracht moeten worden uit het Brabantse land.

Testcase
Eersteklasser Alblasserdam heeft de eerste periodetitel binnen en meteen wacht de volgende testcase, want het uit de hoofdklasse gedegradeerde LRC komt op bezoek. En wij ook; met andere woorden, @RVoetbal is erbij.

De Zwerver is aan een opmars bezig en wil die voortzetten tegen Oranje Wit. Wij schatten in dat de uitslag dicht bij een gelijkspel zal liggen.

De promovendi Drechtstreek en Pelikaan kennen elkaar nog van vorig seizoen. De Papendrechters spelen thuis, maar Pelikaan is op basis van de ranglijst licht favoriet.

Opzet
In de 2e klasse leeft sv Meerkerk met pas zeven punten onder z'n stand. Ook het uit de 1e klasse geduikelde SC Everstein heeft het niet makkelijk. Bij een driepunter wipt Meerkerk over de ploeg uit Everdingen heen en dat zal ongetwijfeld de opzet zijn. Ook dit duel is op Twitter te volgen via @RVoetbal.

Ameide staat er voorlopig comfortabel voor en zal niet wakker hebben gelegen van het verlies tegen Leerdam Sport'55. The Gunners komt op bezoek en dat betekent nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Nauwelijks krachtsverschil
VVAC en Heukelum zijn in 3C op papier volledig aan elkaar gewaagd. Het lijkt een middenmootduel, maar eigenlijk is zowel de tweede als de gevaarlijke elfde plaats niet ver weg. Met andere woorden, de krachtsverschillen zijn in deze klasse minimaal.

Papendrecht kijkt meer en meer omhoog. De uitbeurt bij het tegenvallende Groote Lindt zou dan ook winst moeten opleveren. De Alblas staat knap gedeeld tweede, maar weet dat de uitbeurt bij EBOH lastig gaat worden.

SC Amstelwijck valt tot nu toe niet helemaal mee, maar of Schelluinen hiervan weet te profiteren in de vorm van de eerste punten? Het is eigenlijk bittere noodzaak, wil de achterstand bij de winterstop al niet hopeloos zijn. Groot-Ammers gaat proberen om koploper GJS, net als VVAC vorige week, het vuur na aan de schenen te leggen.

Doelpuntenjacht
De koppositie van Peursum komt in 4D tegen Raptim normaliter niet in gevaar. Om bij de blijven moet achtervolger Streefkerk winnen van het moeizaam scorende HSSC'61. Arkel gaat tegen hekkensluiter SVS'65 op doelpuntenjacht en Lekvogels probeert zich in het linkerrijtje te handhaven ten koste van GSC.

Noordeloos zal het duel tegen Vuren ingaan met slechts één intentie: drie punten. Als dat lukt, zit twee plaatsen stijgen op de ranglijst er zomaar in.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup