Logo regio-voetbal.nl

Lekkerland ongelofelijk trots op nieuw complex

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUW-LEKKERLAND – De kantine van voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland zat vrijdagmiddag afgeladen vol bij de officiële opening van het nieuwe complex. Voorzitter Rien van Anrooij gaf aan dat iedereen ongelofelijk trots is, vooral ook omdat er veel vrijwilligerswerk aan is besteed. “Er zitten liters zweet in de grond.”


Tijdens zijn speech bekende Van Anrooij dat hij tranen heeft moeten laten bij het afscheid nemen van het oude complex. “Op de afsluitende feestavond ben ik met Jelle Bouwman, de kleinzoon van de eerste voorzitter van onze vereniging, naar de middenstip gelopen en daar hebben we samen gehuild. Ik heb er wel mee gezeten. Dit supercomplex maakt echter alles weer goed. Het is het mooiste dat ik ken in heel Zuid-Holland.”

Twaalf kleedkamers
Er liggen twee mooie kunstgrasvelden, waardoor de trainingsavonden makkelijker ingevuld zullen kunnen worden, ook in de winter. Er is daarnaast ook een grasveld, dat overigens nog gekeurd moet worden door de KNVB. Op de benedenverdieping van het gebouw bevinden zich twaalf kleedkamers, twee kleedruimtes voor de scheidsrechters, een verzorgingsruimte en centrale toiletten. De lift naar de ruimtes op de eerste verdieping zal binnenkort in gebruik worden genomen, zodat ook de mindervalide mensen naar de kantine en de bestuurskamer kunnen. Aan de kant van het hoofdveld bevindt zich de tribune met bijpassende groenwitte stoeltjes.

Voetbalkooi
“En dan is het nog niet af”, zegt Van Anrooij. “Er komt nog een speelplaats bij voor de kinderen en de Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland verraste ons door te melden dat ze een voetbalkooi zullen plaatsen.”

Voor de Shotside, de welbekende supportersclub van Nieuw-Lekkerland, zal nog een hoek naast het veld worden ingericht. In de kantine heeft de voorzitter van de Shotside, Jos Stout, samen met de gebroeders Bouwman hun toegevoegde waarde reeds bewezen. Ze hebben een muur behangen met indrukwekkende nostalgische foto’s van de Lekkerlandse vereniging, waar menig supporter voor zal blijven staan om herinneringen op te halen.

Leesfout
De gemeente heeft een slordige 4,3 miljoen euro voor het complex uitgetrokken. De voetbalvereniging heeft in januari 2011 een contract ondertekend waarin staat dat ze het complex huren voor € 35.000,- per jaar. “We hebben echter een leesfout gemaakt”, geeft Van Anrooij grif toe. “In de kleine lettertjes stond dat dit bedrag exclusief de gebouwen betrof, terwijl wij er vanuit gingen dat het voor het hele complex gold. We zijn er nog over in gesprek en ik weet zeker dat we eruit zullen komen.” Een mediator doet de bemiddeling tussen voetbalclub en gemeente.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup