Averij voor Kozakken Boys tegen buur Sleeuwijk | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl

Averij voor Kozakken Boys tegen buur Sleeuwijk

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - Derdeklasser Sleeuwijk was de 'stuntploeg' op de vierde speelavond van de Poort6 Champions Cup. Hoofdklasser Kozakken Boys moest de buurman een gelijkspel toestaan (5-5).

Het Brabantse onderonsje was een waar spektakelstuk. Sleeuwijk knokte zich helemaal leeg, waarmee het veronderstelde krachtsverschil voor een groot deel werd weggepoetst. De withemden namen brutaal een 3-1 voorsprong, maar bij rust was het alweer gelijk. Toen Kozakken Boys in de tweede helft op 5-3 kwam, leek de strijd gestreden. Maar Sleeuwijk toonde veerkracht en knokte zich vlak voor tijd terug naar 5-5. Hierdoor hebben beide ploegen een prima uitzicht op de kwartfinales. Jesbert Wemmenhove scoorde tweemaal voor Sleeuwijk, Toby Mulder en Arda Havar deden dat aan de kant van Kozakken Boys.

Historische zege
Noordeloos lijkt zich te moeten verzoenen met de laatste plaats in groep C. Het was kansloos tegen HSSC'61, dat in Yannick van Snippenberg met vier goals z'n grote man had. Het was voor HSSC'61 de eerste zege ooit in de Champions Cup.
Eersteklasser Almkerk bood wel erg mager tegenstand aan Schelluinen, dat met 8-2 won en reeds met anderhalf been in de kwartfinales staat. Vooral voor rust liet Almkerk over zich heen lopen. Samir Amanzada en Mergin Shala prikten er voor Schelluinen beiden twee binnen.

Afwachtend
Hardinxveld had het knap lastig met Rijswijkse Boys, dat pas met een man minder door de hoeven zakte. Het werd 5-3, waardoor Rijswijk moet vrezen voor de laatste plaat in poule D. Lars Coerts maakte er twee aan de kant van Hardinxveld.
Bij GJS-GDC viel niet bijster veel te genieten. GJS speelde geduldig, GDC afwachtend en zonder initiatief. Het matige duel eindigde in 5-1, waarmee GJS op weg lijkt naar de kwartfinales. Stefan Hölzken en Remie Schuurman van Klaveren vonden allebei tweemaal het net.

Stand groep C
1. Schelluinen, 2-6
2. HSSC'61, 2-3
3. Almkerk, 2-3
4. Noordeloos, 2-0

Stand groep D
1. Kozakken Boys, 2-4
2. Sleeuwijk, 2-4
3. Hardinxveld, 2-3
4. Rijswijkse Boys, 2-0

Stand groep E
1. GJS, 2-6
2. Peursum, 1-3
3. VVAC, 1-0
4. GDC, 2-0

Programma maandag 2 januari
18.30 uur, VVAC - Peursum
19.25 uur, Meerkerk - Woudrichem
20.20 uur, Streefkerk - LRC
21.15 uur, Sliedrecht - Herovina
22.10 uur, Leerdam Sport - Ameide


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup