Kozakken Boys na twee duels met gelegenheidsteam | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl

Kozakken Boys na twee duels met gelegenheidsteam

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM/WERKENDAM - Voor Kozakken Boys bestaat de vijftiende editie van het toernooi om de Poort6 Champions Cup uit twee delen.

De eerste twee duels in de voorronde, tegen respectievelijk Hardinxveld en Sleeuwijk, zullen de Werkendammers onder leiding van coach Faisal Kadi Wahabi aantreden met een team bestaande uit de eerste elftalspelers Guillermo Zschüsschen, Djeison Gomes Ferreira, Ismaïl Yildirim, Gorcumer Tobi Mulder en de tot beste speler van de voorgaande editie gekroonde Arda Havar, aangevuld met broertjes Gerben en Corjan Vos uit het tweede elftal van de club. Het doel zal worden verdedigd door Tom Langerak van Kozakken Boys 2.
Aangenomen dat ‘de Boys’ de voorronde in poule D overleven, met daarin naast Hardinxveld en Sleeuwijk ook Rijswijkse Boys, ontstaat een andere situatie. De A-selectie van de hoofdklasser verblijft ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft vanaf 5 januari voor een trainingskamp in het Spaanse Albir, terwijl het tweede elftal haar tenten opzet in het Oostenrijkse Westendorf . Een en ander betekent dat Kozakken Boys in de laatste poulewedstrijd tegen het Rijswijkse Boys van Werkendammer Bert Schouten en in de eventuele knock-outfase van het toernooi noodgedwongen met een gelegenheidsteam zal aantreden bestaande uit een combinatie van Kozakken Boys 3 en A1.

Begrip
Hoofdtrainer Michel Langerak: “Dat trainingskamp konden we niet laten lopen en daar is vanuit de toernooiorganisatie ook begrip voor. Nee, we hebben niet overwogen om dan maar helemaal niet mee te doen. Het is een prachtig toernooi waarin je je als club kunt laten zien en bovendien wilde ik het de jongens niet ontnemen. We geven de spelers zelf de verantwoording of ze willen meedoen of niet. Ja, ook Tobi Mulder, want hij is helemaal fit.”

Fabelachtig
Voor Ismaïl Yildirim is het de eerste keer dat hij deelneemt aan het prestigieuze toernooi. De 21-jarige Dordtenaar is in de eerste helft van het seizoen uitgegroeid tot publiekslieveling op De Zwaaier en lijkt met zijn fabelachtige techniek alles in zich te hebben om uit te groeien tot een van de smaakmakers in de Oosterbliek. “Ik heb er echt zin in,” blikt de technicus vooruit. “Ik vind het ontzettend jammer dat ik maar twee wedstrijden mee kan doen. Nee, normaal gesproken voetbal ik niet in de zaal. Wel op straat en dat lijkt er wel een beetje op,” aldus de pure liefhebber.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup