Logo regio-voetbal.nl

Derby’s in Lingewaal

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM/REGIO - Komend weekend zijn er zaterdag twee derby’s in Lingewaal.

In Herwijnen ontmoeten Herovina en Heukelum elkaar en in Vuren komt Asperen op bezoek. In de derde klasse zijn Herovina en debutant Heukelum erg grillig. Welke club in Herwijnen gaat winnen, is dus volstrekt onzeker. Beide clubs bivakkeren in de omvangrijke middenmoot, maar de gevaarlijke tiende plaats is ook nabij. Herovina staat daar nu zelfs en dat is duidelijk beneden haar stand. Een klasse lager presteren Asperen en Vuren ook al wisselvallig, zodat de uitslag zaterdag in Vuren naar alle kanten kan uitvallen.

Degradatieduel voor LRC
LRC speelt in Nieuw Lekkerland tegen de nummer voorlaatst in de hoofdklasse een puur degradatieduel dat beslist niet verloren mag worden.
Tweedeklasser WNC bezoekt subtopper SV Capelle voor een belangrijk duel in de kopgroep.

In de derde klasse wil Leerdam Sport thuis tegen De Alblas haar tweede plaats versterken. ASH zal in Groot-Ammers minimaal een punt willen pakken, maar de geelzwarten zijn wel in opmars.
In 4D speelt HSSC’61 in Hei- en Boeicop tegen het sterke ZBC’97 en ontvangt SVS’65 subtopper Dubbeldam. De kansen op succes voor de thuisclubs zijn beperkt. Haaften reist in 4E naar Dongen en Rhelico naar Den Bosch. Voor Haaften wordt Olympia’60 een gelijkwaardige tegenstander, maar voor Rhelico zal er bij CHC weinig succes te halen zijn.

Derby voor Rhelico
Zondag is in de vierde klasse in Rumpt de derby Rhelico-GVV. Als puntloze hekkensluiter maakt Rhelico tegen de veel hoger gerangschikte ploeg uit Geldermalsen weinig kans. In Gorinchem komt Beesd op kunstgras tegen Raptim in actie. Als koploper in de tweede periode gaat Beesd proberen weer te winnen. In de vijfde klasse speelt Ophemert thuis tegen titelkandidaat Wadenoijen een interessante maar zware derby. Voor Opijnen wordt het bezoek aan titelkandidaat RKTVC in Tiel erg lastig. Waalkanters draait stroef en ontmoet favoriet MEC’07 in Maurik.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup