Logo regio-voetbal.nl

LRC houdt met tien man stand bij Meerkerk

  •   keer gelezen   Nieuws

MEERKERK - Hoofdklasser LRC Leerdam sleepte met tien man de bekerwinst op het twee klassen lager spelende sv Meerkerk nipt met 0-1 over de streep.

Na een uiterst saaie eerste helft op een met 500 toeschouwers goed bevolkt sportpark ‘t Hoog, ging in deel twee het spel gelijk op de wagen. LRC-er Arno van Noord kreeg, vrijwel direct na de snelle Leerdamse openingstreffer, zijn tweede gele kaart en dus rood. Tot het laatste fluitsignaal streed de thuisploeg voor minimaal de gelijkmaker, maar de bezoekers behielden hun bescheiden voorsprong en bekeren verder.

LRC-trainer Ruud Heus was tevreden. “We kwamen hier niet met ons sterkste team. Sommige jongens hebben een tijdje niet gespeeld. Jordanis Moschatsis zelfs enkele maanden niet. In deze bekerwedstrijd konden ze ritme op doen. Andere spelers kregen een weekje rust om fit te worden.”
Collega Marcel van Steenis was ook een gelukkig mens. “Ik ben trots op mijn ploeg. Wel doen we onszelf tekort en hebben we niet gekregen waar we recht op hadden.”

Compact
Na een uiterst fel begin was er op het kwartier al een gele kaart. Meerkerker Pascal Boom ging op de bon na een forse tackle op Arno van Noord. Niet veel later ontsnapte Leerdammer Corné Schep na een dito overtreding op Martijn van der Hagen. Het spel werd er niet vriendelijker op. En kansen waren op slechts één hand te tellen. Richard Sahetapy had in minuut 25 de score kunnen openen, maar op nog geen vijf meter van Meerkerk-goalie Klaas Jan van Zessen schoot hij over. Het zeer compact spelende Meerkerk, met uitblinker Theo van Zessen centraal op het middenveld, kwam tot welgeteld één kans. Een vrije bal van Roderik Luitjes werd door Almer Kon teruggekopt, maar de geelzwarte voorwaartsen waren niet attent genoeg.

Welk pepmiddel theezetter Gerrit Versluis in de pot had gedaan, is onbekend. Maar in de eerste vijf minuten na de helftwisseling gebeurde er meer dan in de hele eerste helft. Roderik Luitjes was dichtbij de openingstreffer. In de tegenaanval ging Gert-Jan Koekoek in de fout. “Ik kwam niet van de grond en in een reactie sloeg ik naar de bal”, verklaarde de Meerkerkse laatste man na afloop. Met een gele kaart van de niet al te best fluitende scheidsrechter Kreté uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam Koekoek er genadig van af. Zijn ploeg niet, de scherpe vrije trap van Jamal Aamri viel onhoudbaar achter Van Zessen (0-1).

Countervoetbal
De wedstrijd lag open. Zeker toen niet veel later Arno van Noord zijn tweede gele kaart pakte na een overtreding op Luitjes. Meerkerk-trainer Van Steenis was niet ongelukkig. “Onze opzet om constant druk te zetten op hun spelverdelers kostte veel kracht. Ik was bang dat we dat niet lang vol konden houden. We werden geholpen door het vroege wegzenden van Van Noord.”
Met nog 40 minuten op de klok nam Meerkerk het initiatief. LRC beperkte zich tot countervoetbal. De grootste kans was voor Martijn van der Hagen, na krap een uur spelen. Vanuit buitenspelpositie mocht de Meerkerkse nummer 7 verder. Met een mooie lichaamsbeweging leek hij de ver uit zijn doel komende Mirco Bovo te omspelen en richting de 1-1 te gaan. Bovo zette een pracht sliding in, raakte niet alleen de bal maar ook de Van der Hagen, die uit balans raakte en viel. “Rood”, schreeuwde het thuispubliek. “Geel is nog te zwaar gestraft”, vond de meegereisde supportersschare uit Leerdam. “Een geweldige tackle, zo doe ik ze graag voor”, complimenteerde trainer Heus, zelf verdienstelijk oud-verdediger, zijn doelman.
Om een lang verhaal kort te maken, Bovo kreeg geel en het bleef 0-1. Ook na negentig minuten. Echt grote kansen waren er namelijk niet. Jeroen van der Hagen was in de slotminuten dichtbij de gelijkmaker en de penaltyserie, maar hij schoot een hoge voorzet van Theo van Zessen net naast.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup