Brakel geniet ondanks uitschakeling van ambiance | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl

Brakel geniet ondanks uitschakeling van ambiance

  •   keer gelezen   Nieuws

BRAKEL - Zoals te verwachten viel is vierdeklasser Brakel door hoofdklasser Achilles Veen uit het bekertoernooi geknikkerd: 1-6.

“Maar het was wel een hele leuke middag”, blikte trainer Arie Kooijman terug. “Je weet het natuurlijk al van tevoren, dit is als David tegen Goliath. Achilles Veen was compleet, maar ze hebben niet met vol gas gevoetbald. Beide ploegen toonden respect voor elkaar. Met opgeheven hoofd verlaten wij het bekertoernooi.”
Het verschil van vier klassen was natuurlijk te groot. De eerste twee goals van de hoofdklasser kwamen echter tot stand door persoonlijke fouten. “Zelfs tegen zo’n tegenstander had dat eigenlijk niet gemogen”, oordeelde Kooijman. “Zelf kregen we ook nog wel wat kansjes, dus als je daar naar kijkt deden we het best goed.” Met een 0-3 tussenstand gingen beide ploegen rusten.
In de tweede helft ging Brakel met bravoure van start. Het ging zelfs zo goed dat ze zich tot en met de zeventigste minuut zelfs gelijkwaardig aan Achilles Veen mocht noemen. De snelle 1-3 van Arnee Ravenhorst hielp daar natuurlijk ook bij. “Daardoor kwamen we echt in ons spel”, legde de oefenmeester uit. “We creëerden een aantal prima kansen en deden goed mee. Maar op een gegeven moment vond de hoofdklasser het wel genoeg, gAven ze even gas en vervolgens lagen er zo weer twee in het netje, waarmee het definitief beslist was.”
Niet alleen voor de spelers is het leuk om een keer tegen zo’n tegenstander te mogen spelen, er kwam ook flink meer publiek op af. “Normaal zie je aan Het Veer ongeveer zestig à zeventig man langs het veld staan, vandaag stonden er meer dan driehonderd. Dat is voor de begrippen van een club als Brakel een enorme opkomst. Er waren veel mensen uit de regio en dat zorgde voor een volle en gezellige kantine.”
De trainer mist bij zijn elftal nog wel altijd vijf basisspelers. “Vandaag viel onze laatste man, Lean Oomen, uit tijdens de warming-up. Onze beste speler Maurice Haubrich is zelfs tien wedstrijden geschorst. Maar achter al die afwezigen wil ik me niet verschuilen. De jongens die er bijvoorbeeld vandaag in stonden, hebben het geweldig gedaan.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup