Noordeloos in derby op jacht naar eerste punten

Nieuws 72 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Was Noordeloos vorig seizoen in 4D nog de verrassing van de eerste seizoenshelft, na zes speelronden in de huidige competitie staan de groenzwarten moederziel alleen onderaan. Zal het lukken om daar in de uitbeurt bij ASV Arkel verandering in te brengen?

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland telt slechts één schamel punt. Geen prettig vooruitzicht als je bedenkt dat zaterdag 15 oktober de makkelijk scorende koploper RVVH naar sportpark Excelsior komt. Als Lekkerland niet snel punten gaat pakken wordt het een loodzwaar seizoen, want het gat met de nummers elf en twaalf is al aanzienlijk.
De resultaten van Stedoco vallen tot nu toe tegen en er is in Hoornaar niemand die daar voor wegloopt. Zaterdag is er de kans om de critici de mond te snoeren. Hoe? Door drie punten te pakken tegen GPC Vlissingen. Zou ons tegenvallen als dat niet zou lukken. De Zwerver doet het verdienstelijk en is nog altijd ongeslagen. Rijsoord-uit moet te doen zijn, ware het niet dat er in Ridderkerk wellicht sprake zal zijn van een schokeffect na het wegsturen van trainer Arie Schep.

Rood
Tweedeklasser Schelluinen presteert wisselvallig. Zaterdag komt koploper Drechtstreek naar Scalune en dat wordt een hele kluif. Sv Meerkerk hoopt uiteraard dat Drechtstreek een steekje zal laten vallen, om zelf weer kansrijk te worden voor de eerste periode. Betekent dat de Meerkerkers hoe dan ook drie punten moeten pakken van GDC en dat mag op papier geen al te lastige opgave zijn. Ameide heeft het zoet der overwinning eindelijk gesmaakt en hoopt op een passend vervolg bij Pelikaan. Makkelijk wordt dat niet, maar niks is onmogelijk.

Voor derdeklasser Streefkerk staan de seinen op rood. Kan de negatieve spiraal bij EBOH doorbroken worden? Wij zijn bang van niet. SC Amstelwijck en De Alblas strijden in Dordrecht om de aansluiting met de kopgroep Leerdam Sport en Tricht. Een Tricht dat in Groot-Ammers op een warm onthaal kan rekenen. Het wordt tijd voor een stuntje van de geelzwarten!

Underdog
Arkel-Noordeloos is een Giessenlandse derby in de 4e klasse D. @RVoetbal is erbij. Noordeloos wil van de nul af, maar Arkel verraste afgelopen zaterdag Dubbeldam en zal die lijn willen vasthouden. Kan het jonge Arkel de 'favorietenrol' aan, that's the question? Papendrecht-Lekvogels is een topper. Hoewel Lekvogels een punt meer heeft, zal het graag in de rol van underdog kruipen bij de titelkandidaat. Oftewel: de druk ligt aan de kant van Papendrecht. HSSC'61 is wat weggezakt en ODS lijkt niet de ideale tegenstander voor herstel. De Dordtenaren hebben de potentie om mee te doen om de prijzen. Kan HSSC'61 een spaak in het ODS-wiel steken? Peursum staat natuurlijk veel te laag en krijgt opnieuw een pittige tegenstander voor de kiezen. Wij rekenen op een winnende daad van de Giessenburgers en dus op drie punten tegen Dubbeldam. Drie punten die ook op De Put in de pocket moeten komen. Met andere woorden: VVAC gaat voor de winst tegen het met een keepersprobleem kampende SVS'65.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app