Logo regio-voetbal.nl

Pakt Zuilichem een periode?

  •   keer gelezen   Nieuws

BOMMELERWAARD - Brakel won van SVS’65 en staat met haar negen punten nog altijd maar 3 punten achter nummer twee Lekvogels, dat er 12 heeft. Daarachter staan weer drie teams met 11 punten. Koploper is ZBC’97 met 14 punten en uitgerekend die komt zaterdag op bezoek in Brakel.

Mocht Brakel winnen, zullen vooral de concurrenten met 12 en 11 punten daar graag van willen profiteren. Voor Brakel zelf is het een cruciaal duel om de aansluiting niet te verliezen. Brakel weet dat het uitstekend in staat is om zich ergens in vast te bijten. Hoe langer een seizoen duurt en hoe zwaarder het wordt; daar wordt men in Brakel alleen maar beter van. Winst zou de strijd weer helemaal opengooien. Hoe kun je dat nu beter doen dan in een rechtstreeks duel met de koploper? Voor de Bommelerwaard is dit dan ook de Wedstrijd van de Week.

Brutaal
Voorafgaand aan het seizoen werd ASWH in de hoofdklasse B als een van de grote favorieten voor de titel aangestipt. Maar na zes gespeelde wedstrijd heeft ook ASWH pas 9 punten verzameld. Evenveel als Nivo Sparta, dat op voorhand juist weer was aangestipt als degradatiekandidaat. Afgelopen zaterdag won Nivo Sparta, geheel tegen de verhoudingen in, in eigen huis van Zwaluwen. En in Zaltbommel zijn ze ondertussen brutaal genoeg om ook voor de wedstrijd van a.s. zaterdag uit bij ASWH te hopen op een punt, of misschien zelfs wel meer.

Roda Boys gaat nog steeds alleen aan de leiding in de eerste klasse C met drie punten voorsprong. Toch heeft het nog niet de moeilijkste wedstrijden achter de rug. Dat wordt uit bij runner-up Sliedrecht wel een ander verhaal. Spits Ozkan Ozkaya scoorde tot nu toe elke wedstrijd. Lukt het hem om zijn ploeg ook hier door heen te loodsen?

Mopperen
GVV’63 verloor met een gemankeerd elftal bij SVW. "Iedereen had verwacht die wedstrijd te verliezen en dan verlies je hem dus ook," mopperde trainer Laponder. Al had hij daar zelf vorige week al een beetje aan meegedaan door te stellen dat ze gingen proberen een puntje te stelen. Zaterdag kan het dat thuis goedmaken, als Sleeuwijk op bezoek komt.
Zuilichem nam vorige week na de winstpartij op Haaften de leiding over, schudde afgelopen weekeinde Rhelico van zich af en ontvangt a.s. zaterdag aan de Meidijk het Bossche BLC. Mocht Vuren per ongeluk winnen van Haaften en Zuilichem zelf winnen, is het al zeker van de eerste periodetitel.
Kerkwijk speelde ternauwernood gelijk tegen BLC en mag dit weekeinde proberen die andere ploeg uit den Bosch, CHC Orka, te beteugelen. De ploeg waar Well het afgelopen weekeinde van verloor. Zaterdag mag Well proberen het tij te keren als het drie keer zoveel punten hebbend Olympia’60 op bezoek komt.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup