Logo regio-voetbal.nl

Verbaasde Tom Kroon alweer weg bij Altena

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUWENDIJK/SCHELLUINEN – Na twee competitiewedstrijden bij zijn nieuwe club Altena is Tom Kroon alweer vertrokken uit Nieuwendijk. De 23-jarige keeper traint inmiddels bij zijn oude vereniging Schelluinen en hoopt na de winterstop op Scalune in een lager elftal te spelen.

“Ik ben niet boos, maar verbaasd over de gehele gang zaken. Na een lekkere voorbereiding kreeg ik te horen dat ik eerste keus was. 'Je steekt met kop en schouders boven de andere keepers (Ronald Oskam en Rean Bok – TS) uit', werd mij gezegd. Maar na twee, in mijn ogen goede, wedstrijden van mijn kant vertelde maandagavond keeperstrainer Jeroen van der Stelt telefonisch dat ik de volgende wedstrijd niet zou spelen. Vreemd, want ik heb geen blunders gemaakt. De verdediging was onrustig en men zag liever een ervaren keeper op doel staan”, aldus Tom Kroon, die verder nauwelijks tekst en uitleg heeft gekregen van de Nieuwendijkse technische staf.

Optelsom
“Om persoonlijke redenen wilde ik voor de dinsdagavondtraining met de trainer praten, maar meer dan twee minuten had hij niet voor mij. Toen was de optelsom snel gemaakt. Ik heb een fulltimebaan en studeer daarnaast ook nog twintig uur. Ik kan mijn tijd wel beter besteden en leg mijn prioriteiten elders.”

Altena-trainer De Laat weerlegt de woorden van zijn gewezen eerste doelman. “Begin september was Tom inderdaad onze eerste keus. We hebben hem wel verteld dat het over drie, vier weken anders zou kunnen zijn. Als een speler slecht speelt, dan wissel ik hem. Bij een keeper is dat niet anders. Niet dat hij slecht heeft gekeept, maar er moet wel iemand in het doel staan. Je bent méér dan alleen keeper en dat ontbrak bij Tom”, aldus De Laat.

Jammer
“Ontzettend jammer dat hij de handdoek heeft gegooid. Want in potentie kan hij dit niveau aan en misschien wel de eerste klasse. Op zijn verzoek hebben we net voor de training nog gesproken, maar ik heb hem gewaarschuwd dat ik dan weinig tijd heb. De hele avond en ook nog nacht had ik met hem willen praten, maar hij wilde alleen vroeg in de avond. Jammer ook dat hij terug gaat naar Schelluinen, daar komt hij het hele seizoen niet meer aan keepen toe. Bij ons hoefde hij niet weg, in het tweede was zeker plek voor Tom geweest”, besluit De Laat.

Theo Sprong


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup