Logo regio-voetbal.nl

Unieke zaterdag voor Ruud Vink

  •   keer gelezen   Nieuws

MEERKERK - Sv Meerkerk-speler Ruud Vink scoorde zaterdag tegen Groote Lindt maar liefst zeven keer. De 28-jarige aanvalsleider was in zijn uppie verantwoordelijk voor de Meerkerkse productie in de met 7-1 gewonnen wedstrijd. En hij miste nog een strafschop ook...

“Een mooie zaterdag, uniek. Niet alleen voor mijzelf, maar blijkbaar ook voor de club. Ik kan mij een dergelijk doelpuntenaantal niet herinneren. Vorig seizoen wel vier keer tegen WNC en ooit in een bekerwedstrijd vijf keer tegen Nieuw-Lekkerland. Ook de 'oudjes' na afloop in de kantine niet. Een clubrecord, volgens de generatie van mijn vader Piet. Hoewel er wel haarfijn aan werd toegevoegd  dat in hun tijd een drie keer scorende spits niet veel later met een ijszak in het kleedlokaal zat”, schaterlacht Ruud Vink.

Smet
“Elk kans was  raak en elk doelpunt was anders. Een strafschop, een stiftje, twee klutsballetjes, goed opkomen bij de eerste paal en een fraaie volley tot slot. Een kopbal zat er niet bij, maar nog wel een gemiste penalty. Acht doelpunten had dus ook gekund”, beseft Vink, die op zijn vijftiende debuteerde in de hoofdmacht.
Enig smetje op de doelpuntenregen was het uitvallen van broer Brian. “Een behoorlijke smet, kun je wel zeggen. Hij viel na een paar minuten spelen uit met een zware liesblessure. Vervelend voor de komende wedstrijden. Brian is onze aanjager en juist door zijn manier van spelen kunnen we druk zetten op onze tegenstander. We gaan hem missen de komende weken, net zoals de met zijn knie tobbende Martijn van der Hagen en de nog vakantievierende Roderik Luitjes. Jammer, want ik ben ervan overtuigd dat dit het beste elftal is waar ik ooit in heb gespeeld. Voetballend zijn we top en als we dezelfde spirit kunnen opwekken als in de tijd met John Vink, dan komt het goed”, besluit Vink.

Theo Sprong


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup